Про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Лисичанської міської ради у 2017 році

Вчора, 17 квітня, на черговому засіданні виконавчого комітету Лисичанської міської ради начальник відділу юридичної та кадрової роботи Світлана Шенькарук доповіла про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Лисичанської міської ради за 2017 рік.

До основних завдань адміністративної комісії відноситься розгляд справ про адміністративні правопорушення, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержання законів, правил співжиття, чесного ставлення до державного і громадського обов’язку, поваги до прав, честі й гідності громадян, а також запобігання вчиненню нових правопорушень, як самими правопорушниками, так і іншими особами, — зазначила Світлана Михайлівна.

Так, у 2017 році відбулося 28 засідань адміністративної комісії, на розгляд надійшло 303 протоколи, станом на 1 січня поточного року розглянуто 288 протоколів. За результатами розгляду протоколів накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу по 277 справах на суму 81457 грн., з них сплачено добровільно 30712 грн., адміністративне стягнення у вигляді попередження винесено по 1 справі, 10 — закрито, 15 повернуто.

Більшість протоколів (144) складено за порушення Правил благоустрою (ст. 152 КУпАП), а саме: самовільне встановлення місць торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків в невідведених для цього місцях і без спеціального дозволу; самовільне розміщення реклами об’єктів зовнішньої реклами; самовільне встановлення кіосків, торгівельних павільйонів та літніх майданчиків; забруднення приміщень і місць загального користування сміттям, предметами, спорудами; знищення зелених насаджень, підрізання дерев та кущів на вулицях, в зелених зонах, парках, скверах, в тому числі квітів на квітниках, без спеціального для цього дозволу; заїзд автотранспортом на тротуари, пішохідні доріжки, зелені зони, з метою здійснення паркування.

Санкція даної статі за такі правопорушення передбачає накладання штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 — 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Начальник відділу юридичної та кадрової роботи зазначила, що на примусове виконання до Лисичанського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області передано 110 постанов на суму 96628,00 грн. (з урахуванням ч.2 ст.308 КУпАП — подвійний розмір штрафу).

Найбільш злісними правопорушниками, відносно яких у 2017 році складено більше одного протоколу є 7 лисичан:

— Стіхарьова Людмила Костянтинівна — складено 14 протоколів;

— Гусейнов Аслан Гурбан — 4 протоколи;

— Сафарова Хатіра Оруджовна — 4 протоколи;

— Осіна Любов Анатоліівна — 3 протоколи;

— Рояк Тетяна Сергіївна — 2 протоколи;

— Бежанідзе Рамаз Мамедович — 2 протоколи;

— Скорік Світлана Олександрівна — 2 протоколів.

Інформація начальника відділу юридичної та кадрової роботи була заслухана членами виконавчого комітету та взята до відома.

З більш детальнішою інформацією можна ознайомитись нижче.