У Лисичанську відбулось засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

Вчора, 18 квітня, в Лисичанській міській раді відбулось засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді під головуванням заступника міського голови Ігора Ганьшина.

В роботі Координаційної ради взяли участь начальники та спеціалісти управлінь, відділів та служб Лисичанської міської ради, представники Лисичанського міського комісаріату, Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області, Лисичанського міського краєзнавчого музею та голови громадських організацій.

Під час засідання члени ради затвердили план роботи Координаційної ради на 2018 рік та розглянули заходи міської програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки.

Завідувач денного навчання Лисичанського педагогічного коледжу Олена Матліна поділилась з присутніми різноманітними напрямками роботи навчального закладу у формуванні громадянської позиції, національної ідеї й фахових компетентностей студентської молоді. Олена Володимирівна зазначила, що кардинальна переорієнтація змісту соціально-гуманітарної роботи дала змогу показати студентам, як багато ми не знаємо про Україну, про її історію, культурну спадщину, історичні постаті. «Ми змогли переконати нашу молодь у правдивості слів відомого українського співака Святослава Вакарчука: «На Україну треба дивитись не як на країну своїх дідів, а як на країну свої дітей!», — підсумувала Олена Матліна та запросила присутніх взяти участь у регіональному фестивалі «Сузір’я колискової Донбасу».

Про підготовку та проведення у місті Лисичанську традиційних квітневих зустрічей з ветеранами війни, дітьми війни за участі школярів та молоді міста доповів голова міської громадської організації ветеранів України Юрій Положенцев, зазначивши що у цьому році квітневі зустрічі присвячені 75-річчю звільнення міста Лисичанська від фашистських загарбників та є продовженням Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», яка стартувала в нашому місті 18 грудня 2017 року.

Юрій Павлович підкреслив, що підготовка та проведення зустрічей — це плідна, сумісна робота керівництва міста, народного депутата України Сергія Дунаєва та міської громадської організації ветеранів України, за що ветерани нашого міста висловлюють слова подяки. Зазначимо, що у цьому році, під час 8 зустрічей у містах Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля 60 ветеранам нашого міста — учасникам бойових дій будуть вручені медалі «75 років визволення Лисичанська від фашистських загарбників».

Головний спеціаліст відділу освіти Лисичанської міської ради Людмила Бондаренко у своїй доповіді зазначила, що в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») протягом року у місті проводиться низка заходів, а саме: конкурс-презентація шкільних роїв «Хай живе козацька доля, хай живе козацький дух!», інтелектуальна гра «Відун», міський стрілецький турнір «Кубок Сокола» та волонтерська акція «Добре діло». Фінальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») планується провести у Лисичанську 11 травня поточного року на культурно-спортивній оздоровчій базі «Лисичанець», — підсумувала Людмила Володимирівна.

Підводячи підсумки зустрічі, члени ради прийняли рішення про скликання у травні засідання робочої групи для детального розгляду міської Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки; про посилення роботи у напрямку співпраці із Всеукраїнськими волонтерськими організаціями; а також рекомендувати загальноосвітнім закладам міста включити до річного плану роботи участь у регіональному фестивалі «Сузір’я колискової Донбасу».