Збільшено планові показники на оздоровчу кампанію 2018 року

Сьогодні, 27 квітня, в Лисичанській міській раді відбулося засідання Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

В роботі комісії взяли участь начальники та співробітники структурних підрозділів Лисичанської міської ради, Лисичанського відділу поліції та міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області, територіального медичного об’єднання.

Під час засідання було внесено зміни до складу Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків та затверджено план роботи Координаційної ради на 2018 рік.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт зазначила, що у міському бюджеті на 2018 рік на відпочинок і оздоровлення дітей передбачено кошти на відкриття Літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням і організацію в них харчування дітей пільгових категорій, на організацію роботи ДОТ «Рекорд» зі спортивним ухилом та на забезпечення оздоровленням дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

«Всього влітку 2018 року планується охопити відпочинковими та оздоровчими послугами 3349 дітей, які потребують особливої соціальної уваги (відпочинком — 2749, оздоровленням — 600). Місцева оздоровча база буде складатися з 19 Літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням (ЗОШ № 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13, 14, 18, 24, 25, 26, 27, 29, 30 НВК „Гарант“) з можливістю організувати відпочинок для 1620 дітей пільгової категорії та 1 табір з денним перебуванням при КЗ „ЛМДЮСШ“ зі спортивним ухилом „Рекорд“, в якому планується охопити відпочинком 66 вихованців міської ДЮСШ», — зауважила Ніна Петрівна.

Під час засідання членів комісії було ознайомлено з порівняльним аналізом літньої оздоровчої кампанії 2017 року, за період якої різними формами оздоровчих послуг було охоплено 3339 дітей пільгових категорій (план 3300). З них оздоровлено 607 дітей (план 600) та охоплено різними формами відпочинку 2732 дітей (план 2700). Також доведені планові показники на оздоровчу кампанію 2018 року, які в порівнянні з минулим роком збільшено.

Членами комісії було розглянуто та ухвалено питання щодо переносу графіку відкриття табору з денним перебуванням при КЗ «ЛМДЮСШ» зі спортивним ухилом «Рекорд» на 04 червня 2018 року. Головною причиною є участь спортсменів у Всеукраїнських змаганнях.

Також відділом освіти були внесені зміни відносно видатків на організацію роботи Літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням та надана пропозиція до Лисичанського виконавчого комітету про виділення додаткових коштів для придбання медикаментів.

Зазначимо, що реалізація плану оздоровлення проводиться за рахунок бюджетних коштів, залучення керівників організацій і підприємств міста та благодійних фондів.

Сьогодні робота членів Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків завершувалась розглядом та обговоренням таких документів, як Постанова Кабінету Міністрів України від 04 квітня 2018 року № 241 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих центрах «Артек» і «Молода гвардія» та Рішення Верховної Ради України № 93 від 21.03.2018 року «Про підсумки організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році та заходи Кабінету Міністрів щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей у 2018 році».

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради