Засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді відбулось у Лисичанську

Вчора, 17 квітня, у Лисичанській міській раді відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді, під час якої було розглянуто близько 10 питань. Засідання пройшло під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

Про підготовку до проведення міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») доповіла головний спеціаліст відділу освіти Людмила Бондаренко, яка ознайомила членів ради з новими умовами гри та з уже проведеними у її рамках заходами, а саме: святом «Козацькій славі жити у віках!», конкурсом-презентацією роїв «Ватра» «Слава героям!», інтелектуальним конкурсом «Відун», міським відкритим стрілецьким турніром «Кубок Сокола». Зазначимо, що на 11 травня поточного року планується проведення фінального таборування гри «Сокіл» («Джура»), під час якого, окрім конкурсної програми, рої презентуватимуть «Добру справу» — результат благодійної справи цього навчального року.

Про хід виконання плану відбору кандидатів для комплектування перших курсів вищих військових навчальних закладів повідомив старший офіцер відділення комплектування Лисичанського міського військового комісаріату Віталій Косман, який відзначив високий рівень військово-профорієнтаційної роботи Лисичанського багатопрофільного ліцею, Лисичанської спеціалізованої школи № 8, загальноосвітніх шкіл № 13, 14, 25 та Вищого професійного училища № 94.

Заступник директора з соціально-гуманітарної роботи Лисичанського педагогічного коледжу Олена Літовка поділилась з присутніми деталями роботи із залучення молоді до природоохоронного руху міста. Зокрема Олена Петрівна зазначила, що з метою створення сучасних методичних посібників для вчителів на базі навчального закладу діє «Лабораторія методики ознайомлення з природою», профілем якої є вивчення пристосувальних властивостей організмів до різних умов існування, що викликано різницею географічного положення природних зон, у яких дані організми проживають. А під час практичних занять студентський природоохоронний рух займається благоустроєм та озелененням території навчального закладу та території мікрорайону Склозаводу, проводить акції «День чистих берегів», «День довкілля», «Годівничка» тощо, — підсумувала Олена Літовка.

Враженнями від проведення традиційних квітневих зустрічей місцевої влади з ветеранами поділилась заступник голови Лисичанської міської організації ветеранів України Любов Утєнкова. Також Любов Іванівна презентувала книги «Апрельские встречи», присвячену 10-річній історії проведення зустрічей зі спогадами ветеранів та книгу «Біль та трагедія, липень 2014 року» — зі спогадами ветеранів та молоді про події 2014 року у Лисичанську. Примірники найближчим часом опиняться на поличках бібліотек та навчальних закладів міста, — зазначила Любов Утєнкова та від імені ветеранських активістів подякувала тим, хто працював над організацією та проведенням свята «Зустріч поколінь».

Також було обговорено питання щодо реконструкції меморіальних комплексів, братських могил та пам’ятних знаків міста. Голова комісії Ігор Ганьшин зазначив, що міська рада тримає на контролі це питання та робить усе можливе для його вирішення і подякував закладам освіти та культури, ветеранським активістам за вклад в благоустрій цих пам’яток.

Окрім того, члени Координаційної ради підтримали кандидатуру члена громадської організації «Луганська обласна спілка учасників бойових дій «Ветерани АТО Луганщини» Мирослава Бутенка для внесення до складу ради.