У Лисичанську планується охопити відпочинковими та оздоровчими послугами 3480 дітей, які потребують особливої соціальної уваги

Вчора, 23 квітня, в Лисичанській міській раді відбулося засідання Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт доповіла, що у міському бюджеті на 2019 рік на відпочинок і оздоровлення дітей передбачено кошти на відкриття літніх пришкільних таборів з денним перебуванням і організацію в них харчування дітей пільгових категорій, на організацію роботи ДОТ «Рекорд» зі спортивним ухилом та на забезпечення оздоровленням дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

«Влітку 2019 року планується охопити відпочинковими та оздоровчими послугами 3480 дітей, які потребують особливої соціальної уваги. Місцева оздоровча база буде складатися з 19 літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням з можливістю організувати відпочинок для 1600 дітей пільгових категорій та 1 табору з денним перебуванням при міській ДЮСШ зі спортивним ухилом „Рекорд“, в якому планується охопити відпочинком 68 вихованців міської ДЮСШ», — підкреслила Ніна Петрівна.

Також членів ради було ознайомлено з порівняльним аналізом літньої оздоровчої кампанії 2018 року, за період якої різними формами оздоровчих послуг було охоплено 3489 дітей пільгових категорій (план 3349). З них оздоровлено 663 дитини (план 600) та охоплено різними формами відпочинку 2440 дітей (план 2749).

Зазначимо, що реалізація плану проводилась за рахунок бюджетних коштів, з залученням організацій, підприємств міста та благодійних фондів.

Окрім того, під час засідання начальник Лисичанського міського управління Держпродспоживслужби Геннадій Шпень зазначив необхідність здійснення у літніх пришкільних таборах з денним перебуванням постійного нагляду за організацією харчування дітей і підлітків та дотримання вимог санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму.

Усі питання організації відпочинку та оздоровлення дітей, що стояли на порядку денному, було обговорено членами комісії та винесено відповідні рішення.

За інформацією відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради