Новини культури

«Пісні, заспівані серцем»
На початку грудня в ПК ім. В.М.Сосюри відбувся п’ятий міський фестиваль української пісні «Пісні, заспівані серцем», у якому прийняли участь
солісти та вокальні ансамблі колективів художньої самодіяльності м. Лисичанська. Фестиваль проведено з метою посилення уваги до української пісенної спадщини, виховання патріотизму, почуття любові до рідного краю та української мови, - відзначила начальник відділу культури міської ради Ірина Фрейліх. За підсумками фестивалю в номінації «Солісти» перемогли: Ольга Лунякіна (Новодружеська ДШМ), Анастасія Зосимова (ПК ім. Н.К. Крупської) та Галина Шапарь (ПК ім. В.І.Леніна). Серед вокальних ансамблів перші міста отримали вокальні ансамблі «Лайм» і «Водограй» (Новодружеська ДШМ) та «Натхнення» (ПК ім. Н.К. Крупської). За краще виконання української пісні грамотами відділу культури Лисичанської міської ради нагороджені вокальний ансамбль «Каприз» (ПК ім. В.М.Сосюри), а в номінації «Зіркова пісня» - Дмитро Черніков, студент Луганського коледжу культури та мистецтв. Призом глядацьких симпатій відзначено Владу Назарову (ПК ім. В.І.Леніна), а «Приз надії» отримала Діана Кононенко, студентка Лисичанського педагогічного коледжу.


Ольга Лунякіна - переможець фестивалю «Зоряний шлях»
Ольга Лунякіна, учениця Новодружеської дитячої школи мистецтв, стала переможцем у фінальному турі дитячого вокального фестивалю «Зоряний шлях», який відбувся 6 грудня в м. Луганську. Ольгу нагороджено дипломом та грошовою премією. Крім того, за підсумками цієї конкурсної програми Пєхота Микита, учень Лисичанської дитячої музичної школи № 2, посів 3-є місце, а Олена Ростягаєва (ПК ім. В.М. Сосюри), вокальний ансамбль хлопчиків «КВАТРО» та Катерина Науменко (ПК ім. В.І. Леніна) за участь у фестивалі відзначені пам’ятними подарунками.


40 років народна хорова капела ім. Є. Мануйлова покоряє серця слухачів
40-річний ювілей з дня здобуття звання «Народний самодіяльний колектив» відзначила хорова капела ім. Є. Мануйлова. Святковий ювілейний вечір проходив на початку грудня в ПК ім. В.І. Леніна. Привітали ювілярів начальник відділу культури Лисичанської міської ради Ірина Фрейліх, гості з міст Рубіжне та Золоте, представників закладів культури міста. За особистий вклад у розвиток пісенного мистецтва в місті грамотами відділу культури міської ради нагороджені ветерани та активні учасники цього творчого колективу. Крім того, до ювілею хорова капела нагороджена пам’ятним подарунком – баяном. До поздоровлень приєднався й директор ПК ім. В.І. Леніна Федір Шульгінов, який відзначив кожного учасника колективу грамотою та пам’ятним подарунком. Хвилиною мовчання була вшанована пам’ять організатора та незмінного керівника колективу Євгена Мануйлова.
40 років народна хорова капела дивувала слухачів своїм професійним співом та й сьогодні продовжує покоряти серця.