Про своєчасну сплату за спожиті водопостачання та водовідведення йшлося сьогодні у міській раді

Сьогодні, 21 березня, у Лисичанській міській раді відбулися збори керівників вуличних комітетів, управляючих будинками з міським головою Сергієм Шиліним, начальником управління з виконання політики Лисичанської міської в галузі ЖКГ Віталієм Саханем та представниками комунальних підприємств міста: начальником відділу збуту ЛКСП «Лисичанськводоканал» Світланою Сафроновою, заступником директора зі збуту КП «Лисичанськтепломережа» Оленою Поповою.

Сергій Шилін наголосив, що збори мають допомогти спільно вирішити складну ситуацію, що склалася на ЛКСП «Лисичанськводоканал». Борг населення за послуги з водопостачання та водовідведення досяг 70 млн. грн., що дуже гальмує роботу водоканалу в плані розрахунків за поставку електричної енергії і може призвести до повного припинення енергопостачання на об’єкти підприємства. Також Сергій Іванович звернувся до присутніх з проханням донести до відома кожного мешканця міста прохання про своєчасну сплату за водопостачання та водовідведення.

З вагомою та актуальною інформацією до присутніх звернулись представники Територіального медичного об’єднання (ТМО) та КП «Лисичанськтепломережа».

Заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Центру первинної медичної допомоги № 2 Наталія Вільховченко нагадала містянам про необхідність підписання декларації з лікарем до 01.04.2019 року. «Медикаменти за Державною програмою „Доступні ліки“ будуть виписуватися лікарем лише тим пацієнтам, хто уклав декларацію. Для тих, хто не зробив цього, необхідно якнайшвидше звернутися до свого лікаря із паспортом, ідентифікаційним кодом та номером мобільного телефону», — підкреслила вона.

У свою чергу питання представників вуличних комітетів та управляючих будинками стосувалися підходу до вибору сімейного лікаря та виїзду швидкої допомоги за викликом хворого. Було наголошено, що є випадки, коли швидка не приїздила до пацієнта, а лише консультувала за телефоном. Питання неякісного надання послуг швидкої медичної допомоги міський голова пообіцяв взяти на особистий контроль.

Начальник відділу збуту ЛКСП «Лисичанськводоканал» Світлана Сафронова також наголосила на скрутному фінансовому становищі підприємства та звернулась до присутніх з проханням своєчасно сплачувати рахунки за спожиті водопостачання та водовідведення та повідомити про це оточуючих. Окрім того, Світлана Сафронова акцентувала увагу, що починаючи з 1 травня поточного року, за новим законодавством, водоканал має право відключати неплатників від водопостачання. Поточний платіж необхідно сплачувати до 20 числа, а після 25 — працівники водоканалу мають право розносити попередження про відключення. Безпосередньо сама методика відключення боржників в багатоповерхових будинках розробляється, — підсумувала начальник відділу збуту.

Велике обурення викликали рахунки КП «Лисичанськтепломережа» особам, що мають індивідуальне опалення та від’єднанні від загальної системи теплопостачання. Цю ситуацію роз’яснила заступник директора зі збуту КП «Лисичанськтепломережа» Олена Попова. Вона зазначила, що набув чинності Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», відповідно до якого КП «Лисичанськтепломережа» обладнала 97 житлових будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії. Закон посилається на Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Ця Методика забезпечує здійснення розподілу обсягу спожитої теплової енергії на житлові будинки (квартири) і нежитлові приміщення в будинках (магазини, перукарні, стоматології та інші нежитлові приміщення). Тобто за лічильником сплачувати мають всі мешканці будинку, незважаючи на вид опалення в квартирі.

Усі запитання присутніх отримали вичерпні відповіді та роз’яснення. Збори пройшли у форматі жвавої дискусії.