Вітаємо переможців конкурсу дитячих малюнків «Омріяна Україна очима дітей»

24 серпня, в День незалежності України, учениця художнього відділу Лисичанської дитячої школи мистецтв № 1 Аліна Косоногова (викладач Ольга Агафонова) у супроводі завідуючої відділом Ольги Тєлушкіної прийняла участь у нагородженні переможців Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків «Омріяна Україна очима дітей». Нагородження відбулося в урочистій атмосфері в місті Києві, на Хрещатику, біля будівлі Київської міської державної адміністрації.

Ксенія Матяш (викладач Ольга Тєлушкіна), яка теж стала переможцем конкурсу, не змогла приїхати до столиці, і подарунки отримувала вже дома. Від організаторів Конкурсу — Благодійного фонду «Омріяна Країна» та Благодійного фонду родини Кольгофер діти були нагороджені грамотами та цінними призами (електронними графічними планшетами).

З-поміж 5 тисяч дитячих малюнків, що надійшли на адресу Оргкомітету цього року, жури обрало 26 авторів, які намалювали найкращі твори на задану тему. Саме вони й стали переможцями Конкурсу цього року. Кількість переможців — 26 осіб — визначена не випадково, і є символічною у 26-у річницю незалежності України.

Також, 24 серпня на Європейській площі, біла Арки дружби народів відбулася ще одна подія — відкриття виставки 100 найкращих дитячих малюнків на тему «Омріяна Україна», де були представлені роботи переможців та призерів. Серед останніх — ще одна учениця школи Ганна Тєрєхова (викладач Ольга Агафонова).

Окрім цього, з 2812 фотографій дитячих малюнків з образами майбутнього України, надісланих на конкурс, організатори конкурсу утворили колаж у вигляді географічної карти України з виділенням тризубу. Цей фото-колаж став офіційно зареєстрованим рекордом України. Диплом від «Книги рекордів України» було урочисто вручено представникам Благодійного фонду «Омріяна Країна» та Благодійного фонду родини Кольгофер у цей же день. Отже, учні школи стали причетними ще й до встановлення рекорду України!

Відділ культури Лисичанської міської ради