Лисичанські школярі - переможці конкурсу «Україна очима дітей АТО» здійснили поїздку до Львова

Напередодні Нового року, з 20 по 30 грудня, за підтримки народного депутата України Сергія Дунаєва, Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Молодіжний Рух «Здорова Україна» та Львівської обласної державної адміністрації, 17 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Лисичанська, Сєверодонецька, Рубіжного, Кремінної, Сватова та Щастя, які стали переможцями конкурсу «Україна очима дітей АТО» здійснили поїздку до міста Львова. Ця казкова передноворічна подорож була організована в якості подарунка з метою арт-терапії для дітей із зони АТО.

До складу делегації увійшли три учениці художнього відділу Лисичанської дитячої школи мистецтв № 1: Станіслава Сисоєва, Валерія Шнайдер та Аліна Макодай (викладач Наталія Мельникова).

У Львові на дітей чекала справжня казкова пригода з дуже насиченою культурною програмою. Це чарівне місто подарувало юним мандрівникам безліч екскурсій, під час яких учні відвідали: Львівський національний музей ім. А. Шептицького, Музей визвольної боротьби України, Львівську національну галерею мистецтв, Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Крушельницької, Львівську обласну філармонію, а також Львівський обласний академічний театр ляльок. Захоплюючим було сходження на верхівку Ратуші Львівської обласної ради, звідки діти мали змогу з висоти пташиного польоту насолодитися видовищною картиною — старовинним містом левів. Також, під час прогулянок містом учням пощастило побачити вуличну виставу «Різдвяна феєрія» за участі театру «Воскресіння». Не аби яке задоволення юні художники отримали від відвідування майстер-класів з образотворчого та прикладного мистецтва. Найбільше сподобався дітям майстер-клас з гончарства у Львівській художній школі ім. О. Новаківського.

В цілому, ця подорож залишила незабутні враження та змусила дітей повірити у справжні дива, бо напередодні Нового року красивий Львів перетворився на казковий!

Відділ культури Лисичанської міської ради