Дитяча бібліотека сьогодні: нове бачення, нові орієнтири та нові можливості

Під такою назвою, 3 вересня, у бібліотеці для дітей №1 Лисичанської ЦБС відбувся круглий стіл. Представники провідних видавництв України, художники-ілюстратори та письменники з різних куточків України завітали до нашого міста з метою популяризації дитячого читання в Луганській області.

Також у заході взяли участь переможці дитячо-юнацького літературного конкурсу «Проба пера», поети та письменники літературного об’єднання «Істок», учні шкіл №26 та №8. Живе спілкування читачів зі спікерами круглого столу, нові книжки і журнали від їх видавництв особливо сподобалося учасникам заходу.

Директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей Валентина Черноус поділилася своїм досвідом, представники видавництва «Читаріум» Ірина Алексєєва та Наргіс Гафурова розповіли про роботу свого видавництва та ознайомили присутніх з перспективами на майбутнє. Сергій Дужик, представник видавництва «Знання», поінформував про нові напрямки роботи та особливості співпраці з деякими відомими сучасними письменниками.

Після круглого столу делегація вирушила на літературне свято «Наш рідний край в віршах і прозі» до пам’ятника видатного поета-лірика, нашого земляка Володимира Миколайовича Сосюри.

Під час заходу пролунав аудіовірш «Так ніхто не кохав» у виконанні Володимира Сосюри, а також вірші «Далекий рідний мій Донбас», «Солов’їні далі, далі солов’їні», «Нехай сніги, але віє весною», «Краю мій», «Житимуть на землі інші люди» у виконанні дітей, учасників театрального гуртка «Smile». Нові імена співців прикрасять наш рідний обрій, але серед них світитиме й зігріватиме душу ніжне й тривожне, повне людської любові й краси ім’я Володимира Сосюри.

Наприкінці заходу шановних гостей було запрошено до меморіального музею В.М. Сосюри на тематичну екскурсію, де гості ознайомилися із творчою біографією Володимира Сосюри, дізналися про цікаві життєві ситуації з життя поета, оглянули експонати музею. Наприкінці екскурсії гості залишили свої відгуки та побажання у книзі відвідувачів музею. Валентина Черноус та Наргіс Гафурова висловили подяку від всієї делегації колективу ПК ім. В.М.Сосюри за чудово підготовлений захід і збереження та пропаганду творчості Володимира Миколайовича Сосюри.

Відділ культури Лисичанської міської ради