Лисичанські школярі отримали відзнаки Свистунівського фестивалю поезії Тараса Григоровича Шевченка

17 травня учні Лисичанської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 27 Поліна Полтавська, Анастасія Вшивенко та Юлія Войнова на чолі з учителем української мови і літератури Оленою Бірюковою взяли участь у ХІ відкритому районному Свистунівському фестивалі поезії Тараса Григоровича Шевченка, присвяченому значимій даті в історії нашої держави — перепохованню праху Великого Кобзаря на Українській землі. Саме в селі Свистунівка знаходиться перший пам’ятник Т. Г. Шевченку в Луганській області.

Цього року на фестиваль прибули 111 виконавців Шевченкового слова з освітніх закладів Сватівщини, а також із міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Новоайдарського району й Нижньодуванської ОТГ. Авторитетне й вимогливе журі, до складу якого увійшли митці, кращі вчителі української філології та методисти, очолила відома поетеса О. М. Гурєва.

Виконавці художнього слова змагалися в чотирьох номінаціях:

— читання віршів Т. Г. Шевченка соціально-політичної тематики,

— читання віршів Т. Г. Шевченка ліричної тематики,

— читання віршів сучасних українських і зарубіжних поетів, українських поетів-класиків про Україну, державну символіку, українську мову, рідний край,

— читання віршів сучасних українських поетів про подвиги героїв антитерористичної операції.

Також всі охочі мали змогу взяти участь у яскравому й видовищному шоу з поетичною назвою «Парад вишиванок».

Учні ЛСШ І-ІІІ ст. № 27 гідно представили м. Лисичанськ на цьому важливому заході й стали не тільки учасниками, а й лауреатами фестивалю:

Юлія Войнова посіла ІІІ місце в номінації «Читання віршів Т. Г. Шевченка ліричної тематики», а Поліна ПолтавськаІІ місце в номінації «Читання віршів про Т.Г.Шевченка».

За багаторічною традицією учасники фестивалю поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю. Ще однією традицією стала щорічна презентація саме на фестивалі книги віршів юних сватівських поетів. Цього року вона має назву «Над Україною зоріє веселково його величність слово молоде».

Учасники фестивального дійства отримали незабутні враження від значущості такого заходу, а в подарунок — цю книгу разом із грошовими преміями, дипломами і вимпелами фестивалю.

Відділ освіти Лисичанської міської ради