У Лисичанську відбулась презентація проекту «Український Букет Народів - створення Інтеркультурних путівників»

17 травня у Лисичанському міському краєзнавчому музеї відбулась презентація проекту «Український Букет Народів — створення Інтеркультурних путівників» з залученням громадян України різного соціального та етнічного походження в рамках конкурсної програми «Створюємо інноваційний культурний продукт» Українського культурного фонду.

В якості одного з партнерів проекту виступає Лисичанський міський Палац культури в особі директора Ганни Рясної. Проект передбачає об’єднання та посилення групи громадян України різного соціального та етнічного походження, які мають різні культурні, релігійні погляди в 4 пілотних громадах України (Лисичанськ, Кременчук, Дрогобич, Мелітополь).

Проект триватиме з травня по жовтень 2019 року. В рамках проекту проводитиметься соціологічне дослідження, опитування, співрозмови з мешканцями міста, проводитимуться нетворкинги та воркшопи зі збору та упорядкуванню отриманої інформації та її узагальненню з залученням зацікавлених осіб з усієї України. За підсумком проведеної роботи буде створено інтеркультурну мапу та путівник, які містимуть у собі інформацію про співпрацю закладів культури та громадських організацій, неформальних угрупувань та об’єднань, представників національних меншин на території міста Лисичанськ.

У подальшому заплановано 2 воркшопи та 12 нетворкінгів на території міста Лисичанська, та фінальний захід проекту, партисипативний фестиваль змінотворців, який відбудеться у жовтні у м. Мелітополь.

За матеріалами Лисичанського міського Палацу культури