В Лисичанську вшанували пам'ять Героїв Крут

29 січня в Україні відзначили День пам’яті Героїв Крут. Бій під Крутами — трагічна сторінка історії України, однак вона сповнена славою та героїзмом. Саме там, під Крутами, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

З метою поглибити знання учнівської молоді про історію українського народу в міському краєзнавчому музею для учнів ЗОШ № 8 відбулась тематична година «Бій під Крутами», де присутні дізнались про історичне значення бою під Крутами.

Для ознайомлення читачів з трагічними сторінками українського народу та виховання патріотизму, любові до нашої рідної країни в бібліотеках ЦБС пройшли наступні заходи: «Герої України. Крути. Перша незалежність» (бібліотека — філія № 7), вечір-пам’ять «Крути: подвиг і трагізм» (бібліотека — філія сімейного читання № 8), вечір-реквієм «Дотик до Крутянського бою» (бібліотека — філія № 3), історичний хроноскоп «Тривожна сповідь під блакитним небом» (бібліотекарі філії № 9), тематична година пам’яті «Вінок пам’яті Героїв Крут» (бібліотека — філія для дітей № 10). Також в бібліотеці-філії сімейного читання № 2 була оформлена виставка — досьє «Про тих, що боролись при станції Крут», де з матеріалів, представлених на виставці, користувачі дізнались про відчайдушних юнаків, які героїчно відбивали ворожі атаки, не дивлячись на переважаючі сили противника, і назавжди залишились в історії.