В Лисичанську пройшов фінал гри "Сокіл" ("Джура") серед студентів професійних ліцеїв міста

Сьогодні, 23 травня, на базі культурно-оздоровчого комплексу «Стадіон «Шахтар» пройшов фінальний міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед студентів державних професійно-технічних навчальних закладів.

Сонячного травневого дня відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради запросив до стадіону команди учнів з шести професійно-технічних ліцеїв міста, щоб спробувати свої сили у чотирьох цікавих конкурсах. А саме: «Перетягування канату», «Метання гранати», «Рятівник» та «Муштровий впоряд».

До судейської колегії під головуванням директора міської ДЮСШ Андрія Семенова увійшли заступник директора міської ДЮСШ Дмитро Ладік, тренери-викладачі: Василь Корнєв, Олександр Цвік, Олексій Фоменко, Андрій Лифар, керівник міського методичного об’єднання предмету «Захист Вітчизни», керівник міського осередку «Школа безпеки», командир міського загону швидкого реагування «Червоного Хреста», керівник військово-патріотичного клубу «Сокіл» ЛСШ № 27 Петро Костиря, капітан, старший офіцер відділення Лисичанського міського комісаріату Микола Ломакін та старший солдат В’ячеслав Рєзнік.

На урочистому відкритті змагань начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт привітала всіх учасників та побажала наснаги, перемоги, витриманості і віри в себе. Микола Ломакін у своєму виступі також підтримав команди та побажав успіху.

Учасники змагань із завзяттям боролися за перемогу, жваво виконували всі завдання та швидко переходили від конкурсу до конкурсу. Вони показали свою силу в конкурсі «Перетягування канату», спритність в метанні гранати, знання правил первинної медичної допомоги в конкурсі «Рятівник» та навички стройової підготовки у змаганні «Муштровий впоряд». Підтримували команди друзі та керівники. А учні ДПТНЗ «Лисичанський професійний будівельний ліцей» навіть розбили палатку на стадіоні для відпочинку.

Переможцями гри стали:

І місце — команда Вищого професійного училища № 94;

ІІ місце — команда ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей»;

ІІІ місце — команда ДПТНЗ «Лисичанський професійний будівельний ліцей».

Окрім того, кращими в конкурсі «Перетягування канату» стали команди ДПТНЗ «Лисичанський професійний будівельний ліцей», ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» та ДПТНЗ «Лисичанський професійний гірничо-промисловий ліцей», в конкурсі «Метання гранати» найспритнішими стали учні ДПТНЗ «Лисичанський професійний ліцей», в конкурсі «Рятівник» повний спектр знань з первинної медико-санітарної допомоги показали учні ДПТНЗ «Лисичанський професійний торгово-кулінарний ліцей», а кращою в конкурсі «Муштровий впоряд» стала команда Вищого професійного училища № 94. Дарю Осмоловську (ДПТНЗ «Лисичанський професійний гірничо-промисловий ліцей») судді визнали найліпшим капітаном.

Переможці фінального міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») отримали Пам’ятний перехідний кубок. Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради нагородив команди грамотами та призами від Лисичанської міської ради.

Смачна польова каша для всіх учасників гри та їх керівників стала приємною кульмінацією заходу.

Фото у фотогалереї (54 шт.)