21 листопада - День Гідності та Свободи

Згідно Указу Президента № 872/2014 від 13.11.2015 року, з метою утвердження в країні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, затверджено щорічно відзначати 21 листопада День Гідності та Свободи.

В цей день згадують та шанують кожного, хто віддав своє життя за свободу, гідність та незалежність нашої держави, за утвердження в Україні ідеалів демократії, прав людини і громадянина, національних інтересів нашої держави.

Усі українці в цей день ще раз мають згадати, що лише в єдності дій можна досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою буде пишатися майбутнє покоління, згадати, що в будь-яку скрутну хвилину всі мають згуртуватися, підтримати та допомагати один одному. Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків. Тож ми всі, українці, маємо зберігати і захищати цей безцінний скарб.