Міський голова Сергій Шилін взяв участь у роботі дискусійного форуму

Вчора, 4 вересня, міський голова Сергій Шилін взяв участь у роботі дискусійного форуму «Соціальна єдність щодо плюралізму реформи децентралізації: актуальні питання, що турбують громадськість», який відбувся у місті Святогорськ в рамках Програми розвитку ООН та Програми відновлення та розбудови миру (RPP).

Мета заходу — розгляд напрямків роботи з децентралізації та безпеки, соціальної згуртованості та примирення в процесі багатостороннього обговорення через підходи ПРООН для привернення уваги влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та міжнародних організацій до результатів співпраці та вирішення проблем, які сьогодні постають перед громадами в питаннях децентралізації.

Форум відкрили керівники напрямів Програми відновлення та побудови миру ПРООН «Громадська безпека та соціальна єдність» Рустам Пулатов та «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації» Олена Рудіч. Вони підсумували роботу з реалізованих у регіоні проектів та визначили перспективи на майбутнє.

Учасникам форму було презентовано дослідження щодо визначення індексу соціальної згуртованості SCORE, який вимірюється за понад 100 позиціями. Для Луганської області цей показник становить 6,7 за 10 бальною шкалою і трохи перевищує середній показник по Україні — 6,1. Це вказує на те, що люди готові об’єднуватись заради розвитку.

Також в перший день заходу були проведені дискусійні панелі: соціальна єдність та децентралізація на лінії зіткнення; децентралізація в містах обласного значення. Спікерами дискусій виступили заступник Міністра Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука, представники державної влади та органів місцевого самоврядування, експерти ПРООН.

Робота дискусійних панелей проходила в форматі відвертого діалогу, де кожен присутній міг висловити свої думки та поставити питання спікерам.

Зазначимо, що робота форуму триватиме 5 та 6 вересня поточного року.