У Лисичанську пройшов фінал міського етапу гри «Джура»

В суботу, 11 травня, на базі спортивно-культурної оздоровчої бази «Лисичанець» пройшов фінал міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), учасниками якого стали школярі 15 загальноосвітніх шкіл та учні трьох професійних ліцеїв міста.

На відкриття змагань завітали міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніна Нєцвет.

Сергій Шилін привітав учасників змагань та відзначив: «Сьогодні на свіжому повітрі у фіналі гри «Джура» ви маєте змогу показати свої спортивні досягнення, вправність і спритність, приготувати найсмачніший куліш та в невимушеній атмосфері поспілкуватися з однолітками». Окрім того, Сергій Іванович побажав перемоги та гарного весняного настрою командам.

Компетентне журі під головуванням директора Лисичанської міської ДЮСШ Дмитра Ладіка та у складі отамана, представника ГО «Східноукраїнська Козача бригада» Анатолія Шукюрова; генерал-осавула Українського козацтва в м. Лисичанську Олександра Очіченка; учасника АТО, представника ГО «Ветерани АТО Луганщини» Ігоря Барабаша; керівника міського осередку «Школа безпеки», командира міського загону швидкого реагування «Червоного Хреста», керівника військово-патріотичного клубу «Сокіл» ЛСШ № 27 Петра Костирі; співробітників відділу освіти, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради та Лисичанського міського воєнного комісаріату уважно слідкувало за виступами команд.

Показові виступи в конкурсі «Впоряд» продемонстрували команди Вищого професійного училища № 94, Державного професійно-технічного навчального закладу «Привільський професійний ліцей» та Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею. А рої школярів змагалися в цьому ж конкурсі за право стати кращим. Кожен рій вирізнявся своїм тематичним одягом та власним прапором.

«Туристсько-спортивна смуга перешкод» стала справжнім випробуванням для учасників, адже їм довелося швидко ходити по підвісному канату, кататися на ліані, мандрувати лабіринтом і всією командою повзти навприсядки.

У «Перетягуванні линви» рої показували силу, командний дух та невтомність, що має неодмінно бути у нащадків справжніх козаків.

Найнеобхідніші та найважливіші знання для кожного — це, звісно, перша медична допомога, якими учасники ділилися з членами Лисичанської міської організації Товариства Червоного Хреста у конкурсі «Рятівник».

Окрім того, журі оцінювало вміння команд розбивати «Бівак» з обов’язковими атрибутами та всім необхідним у поході.

А найсмачнішим та найочікуванішим став конкурс «Кращий куліш». Спробувати кожну кашу та поставити бали за смакові якості та подачу взялись міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, які стали незалежним журі цього конкурсу.

За підсумками перерахунку балів, переможцями визначили:

І місце — рій «Нескорені» (ЗОШ № 4),

ІІ місце — рій «Нащадки козаків» (Лисичанський багатопрофільний ліцей),

ІІІ місце — рій «Хитрий лис» (ЛСШ № 8).

Кращими у конкурсах стали:

«Кращий куліш» — рій «Нащадки козаків» Лисичанського багатопрофільного ліцею;

«Туристсько-спортивна смуга перешкод» — рій «Хитрий лис» (ЛСШ № 8);

«Впоряд» — рій «Гайдамаки» (ЗОШ № 5);

«Перетягуванні линви» — рій «Буйтур» (Лисичанська багатопрофільна гімназія);

«Рятівник» — рій «Нескорені» (ЗОШ № 4);

«Бівак» — рій «Нескорені» (ЗОШ № 4);

«Кращий капітан» — Руслан (рій «Нескорені» (ЗОШ № 4).

Команда-переможець «Нескорені» ЗОШ № 4 отримала право представляти наше місто на обласному етапі Всеукраїнського дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура».

Всі переможці та учасники роїв професійних ліцеїв міста, які виступали поза конкурсом, одержали від відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради грамоти та подарунки.

Зазначимо, що Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Фото у фотогалереї (57 шт.)