У Лисичанську вшанували пам'ять загиблих у роки Другої Світової війни

Сьогодні, 8 травня, в День пам’яті та примирення, Лисичанський міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин поклали квіти до братської могили «Вічний вогонь» на знак вшанування пам’яті тих, хто загинув на полях битв і у таборах смерті, в окупованих фашистами містах та селах, у важкій боротьбі проти нацизму за свободу і гідність людини, за мирне небо над головою.

Продовжився захід традиційним автопробігом до місць поховань воїнів та мирних жителів, які загинули у роки Другої Світової війни. Заступники міського голови Андрій Шальнєв, Максим Головньов, Ігор Ганьшин та начальники відділів культури та у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Людмила Ткаченко та Ніна Нєцвет поклали квіти до могили Генерала Потапенка та братських могил загиблих воїнів на міському кладовищі (вул. Литовська), по вул. Генерала Потапенка (район шахти Мельникова 1/2), вул. Первомайській (район ПК «Діамант»), вул. Мічурина (сквер навпроти міського військового комісаріату), у сквері біля Лисичанського міського ПК, по вул. Філонова і вул. Октябрській (район ЗОШ № 4) та до монументу воїнам-льотчикам міста Лисичанська.

Зазначимо, що покладання квітів відбулося з дотриманням карантинних заходів безпеки — наявності засобів індивідуального захисту та дотримання дистанції між присутніми.

Відзначимо, що в Україні День пам’яті та примирення був встановлений Указом Президента України від 24 березня 2015 року, і цим же документом затверджено дата його святкування — 8 травня. Свято було запроваджено з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів — переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України.