Лисичанська багатопрофільна лікарня отримала благодійну допомогу

Вчора, 27 травня, Лисичанська багатопрофільна лікарня отримала благодійну допомогу в рамках масштабного спільного проєкту Товариства Червоного Хреста України та мережі супермаркетів електроніки та побутової техніки ELDORADO підтримки опорних лікарень України, які визначені для боротьби з пандемією COVID-19.

Проєкт покликаний підтримати 100 регіональних опорних лікарень, що забезпечують діагностику і лікування пацієнтів із COVID-19, оскільки, на відміну від центральних, де побутові умови, як правило, кращі, вони зазвичай не мають багатьох необхідних речей. А під час боротьби з коронавірусом медики працюють кількаденними змінами без можливості виходу із закладу, тобто фактично живуть у лікарнях. Побутова техніка допоможе персоналу забезпечити належні санітарні умови та зробить їхній побут більш комфортним.

Лисичанська багатопрофільна лікарня отримала набори побутової техніки. У кожен комплект входять холодильник, пральна машина, мікрохвильова піч, чайник, ноутбук тощо.

Товариство Червоного Хреста України забезпечує всю логістику проєкту та безпосередню доставку техніки від ELDORADO по всій Україні. Уже 60 лікарень отримали суттєву допомогу, а до кінця травня отримають всі 100 лікарень в різних регіонах України. Загалом у Луганській області в рамках проєкту надано благодійну допомогу трьом опорним лікарням, які визначені для боротьби з пандемією.

У час, коли навантаження на медичну систему України надзвичайно посилилося через пандемію COVID-19, медичним закладам і їхньому персоналу необхідна підтримка суспільства. Сподіваємось що ця допомога буде суттєвою і потрібною для медичних працівників.

За матеріалами Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України