28 червня - День конституції України

24 роки тому Верховна Рада ухвалила Конституцію України. Це стало важливою віхою українського державотворення. Основний Закон становить ядро національної правової системи, фіксує головні юридичні та політичні аспекти відносин між державою та суспільством: від забезпечення прав i свобод людини до подальшого розвитку держави. У цьому полягає соціальна цінність Конституції, одним із ключових положень якої є 5-а стаття: «носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ».

Урочиста подія ухвалення Конституції відкрила громадянам України широкі перспективи для всебічного розвитку, створила можливості для утвердження національної свідомості народу, його консолідації на основі громадянського суспільства.

Однак, із прийняттям Основного Закону процес конституційного становлення не завершився. Наразі ми долаємо складний шлях децентралізації влади та реалізації адміністративно-територіальної реформи. Завершується робота по об’єднанню територіальних громад – серйозний імпульс розвитку країни.

У теперішній непростий час змін нехай кожному вистачить витримки, мужності, сили духу і патріотизму для того, аби розвивати рідну країну, зберегти суспільну злагоду та порозуміння.

Шановні містяни! У цей святковий день бажаємо всім міцного здоров’я та родинного затишку, добра та впевненості у світлому майбутньому. Нехай мир і благополуччя сприяють подальшій розбудові правової держави в рідній Україні!

Міський голова Сергій Шилін,

Лисичанська міська рада та її виконавчий комітет