Лисичанськ приєднався до ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання»

 За повідомленням Секретаріату Ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання» наше місто стало чинним членом європейської мережі «Мери за економічне зростання». Це ініціатива ЄС, суть якої полягає в наданні підтримки органам місцевого самоврядування і громадам у місцевому економічному зростанні та створенні нових робочих місць.

Ініціатива ЄС «Мери за економічне зростання» – велика програма, яка охоплює шість країн, Україна є одним з активних учасників програми. Один із компонентів програми – грантовий, який, напевно, найцікавіший для громад. Ключовими аспектами перемоги є якість написання програм для фінансування та їх інноваційність.

Крім того, проєкти мають сприяти покращенню бізнес-середовища, стимулюванню розвитку місцевого бізнесу. За цією програмою сума грантів досить суттєва – від 500 тис. до 1,5 млн євро. У Луганській області учасниками ініціативи є міста Сватове, Кремінна та Сєвєродонецьк.

Місто взяло на себе зобов’язання розробити План місцевого економічного розвитку – спільні дії влади і громади. Першочергове завдання Плану – вирішення спільних проблем жителів громади та реалізація завдань щодо економічного зростання, поліпшення якості життя в громаді через ефективне використання ресурсів та реалізації спільних інтересів влади, громади та бізнесу.

Наразі триває робота щодо формування робочої групи. У разі успішного виконання всіх зобов’язань наше місто матиме доступ до Європейських грантових програм та проєктів, що сприятиме розвитку місцевої економіки.