У Лисичанську відбулось засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

Сьогодні, 9 вересня, у військово-цивільній адміністрації м. Лисичанськ відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника керівника військово-цивільної адміністрації м. Лисичанська Максима Головньова.

Під час засідання було розглянуто низку планових питань.

Про заходи щодо попередження отруєнь дикорослими грибами населення міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля доповіла заступник начальника Лисичанського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області Олена Чекрига.

Зокрема, Олена Юріївна закликала відмовитися від споживання дикорослих грибів, не купувати гриби на стихійних ринках, остерігатися незнайомих та пластинчатих грибів, не збирати гриби під час посухи. А за умови збирання уважно перевіряти зібрані гриби та дотримуватися технології їх приготування.

За результатами доповіді члени комісії вирішили розповсюдити інформацію щодо профілактики отруєнь дикорослими грибами у ЗМІ, структурним підрозділам ВЦА м. Лисичанська доручили провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учнів та молоді щодо недопущення збирання та вживання у їжу дикорослих грибів, а Лисичанському відділу поліції — продовжити контроль за забороною продажу грибів на стихійних ринках міста.

Також на засіданні обговорили питання стану джерел протипожежного водопостачання на території міста та техногенну безпеку об’єктів з масовим перебуванням людей.

Із результатами перевірки зовнішнього протипожежного водопостачання та заходами щодо поліпшення пожежної безпеки присутніх ознайомив заступник начальника Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області Денис Роднюк.

«На території міст Лисичанськ, Новдружеськ та Привілля знаходиться 110 вуличних пожежних гідрантів, на балансі ЛКСП „Лисичансьводоканал“ — 49 пожежних гідрантів, 61 пожежний гідрант балансоутримувачів не має. Кількість несправних пожежних гідрантів становить 24 одиниці», — зауважив Денис Степанович.

За підсумком дискусії комісія доручила Управлінню з виконання політики міської ради в галузі ЖКГ провести інвентаризацію вуличних пожежних гідрантів (далі — ПГ) та визначити балансоутримувачем 61-го безгосподарного ПГ ЛКСП «Лисичанськводоканал», а також провести поетапний ремонт вуличних ПГ, обладнати кришками люки колодязів, встановити відповідні покажчики до місць їх розташування та затвердити перелік підприємств, установ і організацій відповідальних за зберігання та утримання ПГ.

Також члени комісії закликали керівників структурних підрозділів ВЦА м. Лисичанська та Лисичанської багатопрофільної лікарні здійснювати заходи щодо виконання «Правил пожежної безпеки в Україні» та інших нормативних актів у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки на підвідомчих об’єктах, розробити протиаварійні заходи у разі аварійних відключень та (або) обмежень постачання електричної енергії, здійснити планово-попереджувальні ремонти електромереж з випробуванням їх на опір ізоляції електропроводів, забезпечити приміщення необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, привести у працездатний стан системи протипожежного захисту, протипожежного водопостачання та шляхи евакуації на підвідомчих об’єктах тощо.

Окрім того, члени комісії взяли до відома інформацію про стан виконання Плану першочергових (невідкладних) запобіжних заходів та робіт на об’єктах і територіях з ризиком виникнення надзвичайних ситуацій за І півріччя 2020 року в місті Лисичанську.