Керівник військово-цивільної адміністрації м. Лисичанськ Олександр Заїка провів першу прес-конференцію

Сьогодні, 11 вересня, керівник військово-цивільної адміністрації м. Лисичанська Олександр Заїка провів першу прес-конференцію. Не випадково місцем проведення заходу було обрано ЛКСП «Лисичанськводоканал» - найпроблемніше комунальне підприємство міста.

Разом з новим директором водоканалу Юрієм Явтушенко керівник ВЦА окреслив сучасний стан та перспективи розвитку підприємства та міста в цілому.

Основним завданням з модернізації водоканалу Олександр Сергійович назвав забезпечення безперебійного водопостачання населення і промислових підприємств Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

«Для цього виконується реконструкція двох Білогорівських магістральних водоводів Ду 600 мм та Ду 500 мм протяжністю 10,8 км кожної ділянки. Згідно з проектом здійснюється заміна 4600 м водоводу Д 500 мм. Проект буде реалізовано за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

Окрім того, заплановано виконання проекту заміни водоводу Д 800 мм довжиною 2600 м, придбання нового насосу, заміна старого відцентрового горизонтального насосу подачі питної води на ВНС «Білогорівська», будівництво нової підстанції, заміна занурювальних насосів на свердловинах, ремонт лінії електропередач 6 кВ Білогорівського водозабору, протяжністю 5 км, заміну лінії електропередач 6 кВ між ВНС 1 підйому «Лісова Дача» та ВНС 2 підйому «Лісова Дача», протяжністю 5 км.

Всі ці роботи планується завершити до кінця 2021 року. Фінансування заходів буде здійснюватися за рахунок коштів обласного бюджету», - зазначив керівник ВЦА міста Лисичанська.

В свою чергу директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Юрій Явтушенко представив схему цілодобової подачі води з Білогорівського магістрального водоводу, показав вже виконані роботи на окремих ділянкам, озвучив терміни виконання майбутніх робіт. Також очільник підприємства наголосив на неминучому, але незначному підвищенні тарифу на водопостачання та водовідведення для споживачів у зв’язку з економічною необґрунтованістю сучасного тарифу.

Крім заміни обладнання Олександр Заїка підкреслив необхідність придбання сучасної техніки для водоканалу, а саме: комбінованої машини для аварійного та профілактичного очищення каналізаційних труб, колодязів та відстійників, транспортування та вивантаження рідких відходів, що дозволить суттєво покращити якість послуг з централізованого водовідведення, поліпшить екологічний стан навколишнього середовища та значно збільшить термін експлуатації каналізаційних мереж міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля.

Щодо іншої техніки, то Олександр Сергійович наголосив на важливості закупки для комунальних підприємств міста за кошти місцевого бюджету сучасної дорожньої комбінованої машини цілорічного використання та двох тракторів BELARUS-82.1. Таке придбання підвищить ефективності та якість утримання міських доріг, зменшить витрати на обслуговування техніки, надасть можливість оперативної локалізації аварійних ситуацій під час зимового періоду, забезпечить належну безпеку руху на дорогах міста та знизить ризик дорожньо-транспортних пригод.

Торкаючись теми доріг міста Лисичанська, керівник ВЦА підкреслив, що у серпні 2020 року Службою автомобільних доріг у Луганській області було укладено договір на виконання робіт з поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Р - 66 «Контрольно-пропускний пункт «Демино-Олександрівка» - Сватове - Лисичанськ - Луганськ». Сюди входять 8 вулиць міста Лисичанськ протяжністю 13,5 км. На сьогоднішній день роботи вже розпочаті, їх завершення планується в поточному році.

«Також у 2021 році в планах розпочати капітальний ремонт мосту по вул. Первомайська за рахунок коштів обласного бюджету. Наразі триває процедура відкритих торгів, що оголошена управлінням розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області Луганської обласної державної адміністрації», - зазначив Олександр Заїка.

Наостанок Олександр Сергійович наголосив на перспективі ремонту лазньо-оздоровчого комплексу «Волна»: «Для ремонту комплексу в цілому потрібно близько 30 млн. грн. Першочерговими заходами з реконструкції є капітальний ремонт покрівлі та виготовлення проектно-вишукувальних робіт. Зважаючи на те, що заклад користувався попитом серед містян, вирішено було внести питання його реконструкції до першопріоритетних», - підсумував керівник ВЦА та висловив сподівання на реалізацію перспективи найближчими часом.