Олександр Заїка відвідав прийомну сім’ю та дитячі будинки сімейного типу з нагоди Дня усиновлення

Найбільшою цінністю кожної країни, кожної нації є діти — її майбутнє. А одним із найблагородніших вчинків людей є захист і виховання дітей, які з будь-яких причин залишилися без батьківського піклування.

Сьогодні, 30 вересня, з нагоди Дня усиновлення керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Олександр Заїка відвідав прийомну сім’ю та дитячі будинки сімейного типу, що функціонують на території міста.

Олександр Сергійович привітав прийомних батьків, батьків-вихователів і дітей зі світом та вручив іграшки і солодощі. Окрім того, очільник міста передав Подяку Міністерства соціальної політики України батькам-вихователям будинку сімейного типу Ковриженко за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у справу, пов’язану із реалізацією державної соціальної політики.

Під час візитів до дитячих будинків сімейного типу сімей Голдан (9 дітей), Закірових (10 дітей), Гюрджан (10 дітей), Ковриженко (10 дітей) та прийомної сім’ї Закірових керівник ВЦА ознайомився з умовами побуту, поцікавився у дітей чим вони займаються, як проводять дозвілля та їх планами на майбутнє. Діти у свою чергу розповіли про свої досягнення у навчанні, захопленнях і порадували Олександра Сергійовича декламацією віршів та сувенірами на згадку.

Посадовці побажали батькам та дітям міцного здоров’я, затишку та добробуту. Подякували дорослим за їх небайдуже і турботливе ставлення до дітей, котрі так потребують батьківської опіки та тепла.

Також, цього дня без уваги не залишились й вихованці Лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Зазначимо, що на території нашого міста мешкає 79 усиновлених дітей, функціонує 5 дитячих будинків сімейного типу та 7 прийомних сімей в яких виховується 52 дитини.

DSC09973