У Лисичанську відбулося засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Сьогодні, 15 жовтня, в управлінні праці та соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації (далі - ВЦА) м. Лисичанська відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

 Засідання пройшло під головуванням заступника голови комісії, начальника УПСЗН ВЦА м. Лисичанська Олени Єздакової.

Серед питань порядку денного - призначення житлової субсидії в окремих випадках, визначених Положенням про порядок призначення житлових субсидій (постанова КМУ від 21.10.1995 № 848) та питання щодо взяття на облік до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (постанова КМУ від 29.01.2003 № 117).

Під час засідання членами комісії було розглянуто 42 заяви, зокрема в щодо призначення житлової субсидії – 35, внесення пільговиків до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання - 7.

 

По кожній заяві рішення приймалось із урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

За підсумками розгляду заяв комісією прийнято рішення щодо призначення житлової субсидії:

- на понаднормову площу житла - 28 заявникам;

- на фактично проживаючих осіб - 1 заявнику.

Також, 3 заявникам житлова субсидія буде призначена у відповідності до вимог діючого законодавства, у зв’язку з отриманням доходів у розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата і при цьому єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування сплачено у розмірі не меншому, ніж мінімальний, 1 заявнику як внутрішньо переміщеній особі.

Окрім того, під час засідання комісією прийнято рішення щодо припинення раніше призначеної житлової субсидії 3 домогосподарствам, особи зі складу яких не повідомили про зміни обставин, які вплинули на отримання житлової субсидії.

Щодо інших заяв з питання призначення житлової субсидії комісією прийняті відповідні рішення.

З питання внесення пільговика до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги за місцем його фактичного проживання, комісією прийняті відповідні рішення по 7 заявам.

Всього з початку 2020 року проведено 15 засідань комісії, на яких розглянуто 471 заява.

Додатково повідомляємо, що домогосподарствам, які отримували житлову субсидію у попередньому періоді та у яких не відбулося змін у складі зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово- комунальних послуг, умов їх надання, житлова субсидія на опалювальний сезон 2020-2021 буде розрахована без звернення громадян.

Управління праці та соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ