У Лисичанську обговорили питання співпраці між ВЦА та ГО «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська»

Сьогодні, 13 листопада, у військово-цивільній адміністрації (далі — ВЦА) м. Лисичанська, під головуванням заступника керівника ВЦА Максима Головньова, відбулась робоча нарада з питань співпраці ВЦА та громадської організації (ділі — ГО) «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська».

У заході взяли участь представник ВЦА Андрій Якимчук, начальник УПСЗН Олена Єздакова і начальник відділу обслуговування пільгової категорії громадян УПСЗН Оксана Мірошникова, начальники відділу охорони здоров’я та з питань внутрішньої політики, зв’язку з громадськістю та ЗМІ Ігор Бондаренко і Олена Романюк відповідно, а також голова і член ради ГО «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська» Ігор Хричов та Віктор Денисенко.

Відкриваючи нараду Максим Головньов зауважив, що цього року карантинні заходи не дозволяють провести зустріч у широкому форматі, але співпраця з ГО триватиме й надалі.

Під час зустрічі присутні обговорили питання соціального захисту: санаторно-курортного лікування, медичного обслуговування і надання матеріальної допомоги; фінансування статутної діяльності; благоустрою пам’ятного знаку «Землякам — чорнобильцям»; проведення заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС тощо.

Зокрема Олена Єздакова зазначила, що станом на 01 листопада 2020 року на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення перебуває 611 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них віднесені до категорії 1 — 196 осіб, категорії 2 — 191 особа, категорії 3 — 115 осіб, дружини померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою — 73 особи та дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи — 36 осіб.

Також у місті затверджена та діє Міська цільова програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2019 — 2021 роки, якою зокрема передбачено фінансування медичного обслуговування та санаторно-курортного лікування осіб зазначеної категорії. Так на 2020 рік на медичне обслуговування передбачені кошторисні призначення у сумі 531,027 тис. грн., очікувана потреба на 2021 складає 696,987 тис. грн., а санаторно-курортним лікуванням у 2020 році особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи забезпечені у повному обсязі, — зауважила Олена Єздакова (детальніше у додатку).

У свою чергу, голова ГО Ігор Хричов подякував присутнім за допомогу у вирішенні питань соціального значення, плідне співробітництво та взаєморозуміння у вирішенні нагальних питань та потреб членів організації.