У Лисичанську відбулось засідання опікунської ради

 Вчора, 25 лютого, під головуванням заступника керівника військово-цивільної адміністрації м. Лисичанська Євгена Наюка відбулося засідання міської ради опіки та піклування у справах повнолітніх недієздатних або обмежено дієздатних осіб та осіб, які потребують постійного стороннього догляду (далі – опікунська рада).

Опікунська рада – консультативно-дорадчий орган, одним з основних завдань якого є захист особистих і майнових прав та інтересів осіб, які за станом здоров'я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов'язки.

До порядку денного засідання було включено питання щодо:

- продовження дії рішення суду про визнання осіб недієздатними;

- визнання особи недієздатною та призначення їй опікуна;

- влаштування недієздатної особи до психоневрологічного інтернату;

- надання дозволу на проведення реєстрації місця проживання опікуна у будинку, що належить недієздатній особі;

- призначення помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки.

Опікунською радою прийняті рішення про направлення клопотань до Лисичанського міського суду про визнання 4 осіб недієздатними і призначення їм опікунів та до Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації щодо влаштування однієї недієздатної особи до психоневрологічного інтернату.

Розгляд питань про надання дозволу на проведення реєстрації місця проживання опікуна у будинку, що належить недієздатній особі та про призначення помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, перенесено на наступне засідання опікунської ради.

Зазначаємо, що безпосереднє ведення справ щодо опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами та особами, дієздатність яких обмежена, здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення ВЦА м. Лисичанська відповідно до рішення виконавчого комітету Лисичанської міської ради від 07.04.2015 №97.

З питань, пов’язаних зі встановленням, здійсненням, припиненням опіки, громадяни можуть звертатися за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22а, каб. 23, або за телефонами (06451) 7 28 57, 7 28 56 з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00, п’ятниця з 8.00 до 16.00, перерва з 12.00 до 12.48.