У Лисичанську відбулось засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

 Сьогодні, 21 квітня, відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — ТЕБ та НС) під головуванням заступника керівника ВЦА з питань безпеки та громадського порядку – першого заступника голови місцевої комісії ТЕБ та НС Станіслава Мосейка.

Під час засідання розглянуто питання «Про заходи із протидії поширенню на території Лисичанської територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». За результатами проведеного аналізу епідемічної ситуації, яка склалася на території Лисичанської територіальної громади, місцева комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про введення додаткових протиепідемічних заходів та обмежень, з метою стримування зростання захворюваності на COVID-19 в межах Лисичанської територіальної громади.

 

 Зокрема, члени комісії вирішили заборонити проведення масових заходів у приміщеннях закладів освіти, культури та спортивних закладах до 11 травня 2021 року.

Також для посилення контролю за виконанням протиепідемічних заходів, було рекомендовано відділу поліції №3 Сєвєродонецького районного управління поліції продовжити патрулювання (за можливості збільшити кількість патрулів) територій, особливо поблизу банківських установ та закладів торгівлі.

Зазначимо, що велике значення має свідоме дотримання мешканцями громади вимог щодо дотримання санітарного законодавства та протиепідемічних заходів в умовах карантину.

На теперішній час із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19 на амбулаторному лікуванні знаходиться 278 мешканців Лисичанської територіальної громади, на стаціонарному лікуванні в опорній лікарні КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» знаходяться 172 мешканця. В реанімаційному відділенні КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» лікуються 12 мешканців у важкому стані. З початку введення карантинних заходів з березня 2020 по квітень 2021 років у нашій громаді було зафіксовано 142 летальних випадка.