У Лисичанську вшанували героїчний вчинок ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 26 квітня, у день 35-х роковин Чорнобильської трагедії Лисичанськ разом із нашою країною та всім світом вшановує героїчний вчинок ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Урочисто-траурні заходи розпочались із зустрічі керівництва Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації (далі – ВЦА) з ліквідаторами.


 Звертаючись до ліквідаторів, заступники керівника ВЦА Ольга Венгер та Максим Черевко висловили від Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації, її керівника Олександра Заїки та себе особисто щирі слова вдячності за їх безмежну мужність та героїзм, за жертовності та патріотизм, завдяки яким ядерну катастрофу було зупинено, а майбутні покоління – врятовано.

Ольга Василівна та Максим Іванович вручили відзнаки Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – Миколі Бєлокобиленку, Леоніду Ковриженку, Геннадію Унісіхіну, Юрію Гуцалу, Володимиру Зубкову, Костянтину Крохмалю, Володимиру Машкіну, Миколі Пристромку.

 Продовжились заходи покладанням квітів до пам’ятного знаку «Землякам-чорнобильцям». Скорботною хвилиною мовчання вшанували пам’ять лисичан, які як і тисячі українців стали на захист своєї землі та відчайдушно боролися із радіаційним лихом.

Неможливо повернутися назад та запобігти тому, що трапилося, є тільки шанс більше ніколи не повторювати помилку.

Подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу!