У Лисичанську відкрито інклюзивне відділення «Ощадбанку»

Сьогодні, 14 липня, у Лисичанську відкрито інклюзивне відділення «Ощадбанку», адаптоване для комфортного обслуговування всіх клієнтів, у тому числі з порушеннями зору, слуху та опорно-рухового апарату.

Відкрив відділення голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації (далі – ВЦА) Сергій Гайдай в рамках робочої поїздки до Лисичанської територіальної громади. У заході також взяли участь керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка, співробітники та клієнти банку, громадськість та ЗМІ.

«Відремонтоване відділення відповідає усім сучасним вимогам. У тому числі й інклюзивним, на чому постійно акцентує дружина Президента України Олена Зеленська. Дякую, що ви залишилися в області в складний період у 2014 році, коли більшість банків «втікали» звідси», – наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Приміщення установи стало більш світлим та просторим. Там облаштовано дві окремі зони обслуговування для фізичних та юридичних осіб, із відкритими робочими місцями менеджерів, обладнано велику зону самообслуговування з банкоматом та інформаційно-платіжними терміналами.

Відповідно до вимог інклюзії, створено сучасні умови для доступу людей з інвалідністю. Це, зокрема, пандус, тактильна плитка, кнопка виклику менеджера, розсувні двері, каса з пониженим касовим вікном, робоче місце менеджера для обслуговування клієнтів зі збільшеним простором та обладнане поручнями.

«Це четверте таке відділення в області. З його відкриттям ми значно покращимо жителям міста фінансові сервіси – вони матимуть зручніші умови для обслуговування. Наше завдання – забезпечити клієнтам безбар’єрний доступ до наших послуг», – зауважила начальник філії Луганського обласного управління АТ «Державний ощадний банк України» Ірина Бондар.

Важливо, що відділення розташоване на одній із центральних вулиць міста, на якій знаходяться адміністративні, торговельні, розважальні установи, об’єкти громадської інфраструктури.