Отримання гуманітарної допомоги в Гуманітарному штабі Лисичанської МВА

За першу половину жовтня 2023 року Гуманітарним штабом Лисичанської міської військової адміністрації видана гуманітарна допомога 5429 мешканцям Луганської області у вигляді харчових наборів:

  • - у м. Дніпрі – 1749;
  • - у м. Полтаві – 345;
  • - м. Запоріжжі – 212;
  • - у м. Обухові – 234;
  • - у м. Києві – 1278;
  • - у м. Звягелі – 7;
  • - «Укрпошта» – відправлено 1604 набори.

В стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги у містах Дніпро, Київ додатково отримували дитячі підгузки, у Дніпрі - набори з засобами гігієни від МОМ та одноразові пелюшки від IRC, у Полтаві – одяг та взуття від гуманітарної місії «Проліска».

У стаціонарних пунктах Гуманітарного штабу протягом минулого тижня надавалась непродовольча допомога.

ЦНАП у м.Лисичанську надавав адміністративні послуги, зокрема внесення інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно через Портал Дія, у стаціонарних пунктах у містах Дніпро, Київ, Полтава. Адміністратори ЦНАП у м. Лисичанську продовжують надавати адміністративні послуги на базі Координаційних центрів допомоги ВПО з Луганської області у містах Одеса та Хмельницький.

ВПО в усіх стаціонарних пунктах отримують консультації щодо з питань можливості застосувати механізм надання компенсації для відновлення об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, з використанням електронної публічної послуги "єВідновлення", з актуальних питань розрахунків за житлово-комунальні послуги та наявної державної допомоги в умовах воєнного стану з цього питання, щодо реалізації державних та регіональних житлових програм, які здійснює ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та інші фінансові установи

З ВПО продовжували працювати представники неурядових організацій та надавати правову і психологічну допомогу.

Консультували громадян представники Центру зайнятості, Пенсійного фонду України тощо.

Лікарі мобільної медичної бригади КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» приймали ВПО Луганської області на базі стаціонарних пунктів накопичення та видачі гуманітарної допомоги Гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації у містах Звягелі 09.10.2023 та Полтаві 11.10.2023.

Під час прийому громадяни отримували консультації профільних лікарів, мали змогу провести обстеження: електрокардіографічне дослідження, офтальмоскопія, обстеження гостроти зору, антропометричне вимірювання тощо. Здійснювалася також видача гуманітарних наборів лікарських засобів.

Насичений був період і культурними заходами, зокрема відвідуванням театральних вистав за квитками, що надані на безоплатній основі ВПО.