За минулий тиждень видана гуманітарна допомога 3375 мешканцям Луганщини у хабах Лисичанської громади

За минулий тиждень Гуманітарним штабом Лисичанської міської військової адміністрації видана гуманітарна допомога 3375 мешканцям Луганської області у вигляді харчових наборів:

  • - у м. Дніпрі – 750;
  • - у м. Полтаві – 164;
  • - м. Запоріжжі – 105;
  • - у м. Обухові – 216;
  • - у м. Києві – 531;
  • - у м. Звягелі – 160;
  • - «Укрпошта» – відправлено 1105 наборів.
  • - Була здійснена виїздна видача гуманітарної допомоги у м. Олександрія Кіровоградської області. Допомогу отримали 344 ВПО з Луганщини.

В стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги у містах Дніпро, Київ додатково отримували дитячі підгузки, у Дніпрі маленькі мешканці отримували демісезонне ортопедичне взуття від ТОВ «Мед-Сервіс» та одноразові пелюшки від IRC.

У стаціонарних пунктах Гуманітарного штабу протягом минулого тижня надавалась непродовольча допомога.

ЦНАП у м.Лисичанську надавав адміністративні послуги, зокрема внесення інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно через Портал Дія, у стаціонарних пунктах у містах Дніпро, Київ, Полтава. Адміністратори ЦНАП у м. Лисичанську продовжують надавати адміністративні послуги на базі Координаційних центрів допомоги ВПО з Луганської області у містах Одеса та Хмельницький.

ВПО в усіх стаціонарних пунктах отримують консультації щодо з питань можливості застосувати механізм надання компенсації для відновлення об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, з використанням електронної публічної послуги "єВідновлення", з актуальних питань розрахунків за житлово-комунальні послуги та наявної державної допомоги в умовах воєнного стану з цього питання, щодо реалізації державних та регіональних житлових програм, які здійснює ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та інші фінансові установи

З ВПО продовжували працювати представники неурядових організацій та надавати правову і психологічну допомогу.

Консультували громадян представники Центру зайнятості, Пенсійного фонду України тощо.

Насичений був період і культурними заходами, зокрема відвідуванням театральних вистав за квитками, що надані на безоплатній основі ВПО. 24 жовтня доросла аудиторія ВПО-лисичан відвідала плейбек-театр від творчої спільноти "Фарба Фабра". 27 жовтня співробітники Лисичанської міської військової адміністрації на чолі з начальником Валерієм ШИБІКО та мешканці громади долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності – 2023 у стаціонарному пункті №1 у м.Дніпрі гуманітарного штабу.