Партнерська взаємодія в рамках наступності дошкільної та початкової ланки освіти

За такою темою, 17 квітня, на базі Лисичанського навчально-вихованого комплексу (НВК) загальноосвітня школі (ЗОШ) І-ІІІ ст. № 3 — дошкільний навчальний заклад «Барвінок» відбувся обласний семінар-практикум для методистів методичних кабінетів (центрів), заступників директорів з навчально-виховної роботи.

Метою проведення семінару стало підвищення професійної компетентності педагогів; ознайомлення з новими формами методичної роботи, спрямованої на підвищення мотивації педагогів до змін в умовах реформації освіти; демонстрація інноваційних Інтернет-ресурсів на практиці; залучення освітян до активного пошуку шляхів підвищення мотивації учнів до навчання.

До початку роботи семінару учасники мали можливість взяти участь у майстер-класі «Пісочна анімація» керівника гуртка «Дитяча анімація» Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Оксани Наснікової.

У вітальному слові завідувач Лисичанського методичного центру Євгенія Карпова наголосила на актуальності обраної теми для закладів освіти в умовах переходу до Нової української школи.

План роботи обласного семінару складався з теоретичної і практичної частин. У ході теоретичної частини директором НВК ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 — ДНЗ «Барвінок» Наталією Скрябіною був проведений QR-квест «Компетенції педагога НУШ», а її заступником з навчально-виховної роботи ДНЗ «Барвінок» Тетяною Пилипчук — коучинг-квест «X Y Z».

Практичний блок складався з таких фрагментів занять:

— з використанням інтерактивної пісочниці «SAND games» для дітей старшого дошкільного віку (вихователь Одинока Н.О.);

— гра «Дублер» із використанням мультимедії, спрямована на формування комунікаційної компетенції для учнів початкової школи (вчитель Стиранець С.М.);

— гра «Найрозумніший» із використанням ігрової онлайн-платформи Kahoot для учнів 1-го класу (вчитель Лазурь Т.Л.).

Підводячи підсумки семінару, учасники високо оцінили творчий нестандартний підхід педагогічного колективу до його проведення та розкриття різноманітних інноваційних форм роботи з даної проблематики.

Лисичанський методичний центр освіти