Олександра Волошинова нагороджено нагрудним знаком «Василь Сухомлинський»

Сьогодні, 4 жовтня, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбувся обласний урочистий захід з нагоди Дня працівників освіти.

Під час заходу заохочувальною відзнакою Міністерства освіти і науки України - нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» за значний особистий внесок у розвиток загальної середньої освіти нагороджено вчителя хімії Лисичанського багатопрофільного ліцею Олександра Волошинова, який понад 38 років присвятив навчанню та вихованню підростаючого покоління.

Зазначимо, що за час педагогічної діяльності Олександр Анатолійович. зарекомендував себе професійно грамотним педагогом, який плідно працює над формуванням у учнів екологічної культури, залучує ліцеїстів до науково-дослідницької роботи з проблем стану навколишнього природного середовища.

Він розробив навчально-методичне забезпечення курсу «Основи екології», що був впроваджений в ліцеї одним з перших в області, є автором декількох навчально-методичних посібників з екології для вчителів шкіл міста, екологічного атласу Лисичанська.

Його досвід роботи висвітлено у збірнику «Творчий досвід учителів Луганщини», виданому Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Створений Олександром Волошиновим у 1999 році екологічний клуб «Паросток» став осередком дослідницької та просвітницької роботи екологічного спрямування серед учнівської молоді міста. Досвід роботи екологічного клубу виданий у збірнику ЛОІППО «Родина – мала Батьківщина – Україна: сучасний зміст патріотичного виховання» (2018р).

Олександр Анатолійович - науковий керівник дослідницьких робіт ліцеїстів у Малій академії наук України (секція екології). Щороку його учні стають переможцями і призерами обласного та всеукраїнського етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у МАН України.

За професійний підхід в роботі з обдарованою молоддю, результативне керівництво науково-дослідницькою та екологічною роботою ліцеїстів Олександр Волошинов нагороджений Грамотою відділу освіти (2007, 2016, 2017, 2018рр.), Грамотою Лисичанської міської ради (2010р.), Грамотою управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації (2012р).

Протягом своєї педагогічної діяльності Олександра Анатолійовича відзначено Грамотою Міністерства освіти і науки України за висококваліфіковану науково-методичну діяльність з координації системи базової та позашкільної освіти біолого-екологічного, натуралістичного спрямування та значні досягнення у організації учнівських науково-дослідницьких робіт (2005, 2007рр.). У 2009 році Волошинову О.А. присвоєне звання «Відмінник освіти» (наказ МОН України №752 від 04.08. 2009 р.)

Олександр Волошинов має високий рівень професіоналізму та педагогічної майстерності, фундаментальну фахову підготовку, досконало володіє сучасними педагогічними технологіями, забезпечує високу результативність та якість своєї праці, гармонійно поєднує в собі ініціативність, енергійність, принциповість, творчий підхід до роботи, небайдужість до соціальних проблем сучасності. Його високі професійні та моральні якості викликають повагу й авторитет серед колег-педагогів, учнів та їхніх батьків.