Підведені підсумки міського конкурсу методичних розробок педагогів-організаторів «Галерея дозвілля»

Вчора, 11 грудня, в Лисичанському Центрі позашкільної роботи зі школярами та молоддю (ЦПРШМ) були оголошені переможці та презентовані найкращі методичні розробки міського конкурсу «Галерея дозвілля».

Відповідно до умов проведення даного заходу в конкурсі взяли участь 13 педагогів із багатопрофільної гімназії, ліцею, загальноосвітніх шкіл міста №№: 2,3,4,5,7,8,13,26,27,29,30.

Конкурс був започаткований з ініціативи міського відділу освіти, ЦПРШМ та став результатом вагомої творчої роботи педагогів-організаторів шкіл міста.

Зміст методичних розробок, представлених для розгляду, здебільшого базувався на використанні власного педагогічного досвіду педагогів у позакласній роботі з дітьми та молоддю та відзначався різноманітністю тематичного спрямування: від соціальних проектів до сценаріїв масових заходів різного напряму.

Оцінювання конкурсних робіт здійснювало кваліфіковане журі, до складу якого увійшли головний спеціаліст відділу освіти, методист міського методичного центру, методист ЦПРШМ.

Робота з конкурсними матеріалами проводилась у два етапи. Спочатку — заочно. Журі ретельно переглядали та вивчали розробки, формували зауваження, висновки, визначили переможців. Наступним кроком став очний тур — презентація найкращих методичних розробок їх авторами.

У роботах переможців визначено їх новизну, актуальність, прогресивність та результативність. У окремих розробках, поданих до конкурсу, журі відмітили наявність недоліків: недотримання вимог щодо оформлення й написання, відсутність авторської складової та повної залежності від інтернету тощо.

За одностайним рішенням журі якісними, змістовними визнано методичні розробки :

І місце — квест «Золото Отамана», автор Ірина Бєлоус, ЛСШ № 27 та Патріотичний квест «Луганщина моя, ти ненька...», автор Наталія Базоока, педагог-організатор ЗОШ І-ІІ ст. № 29.

Цікаві ідеї та технології подані та розкриті у роботах:

ІІ місце — мульт-проект «Світ дитячих мрій», автор Олена Смирнова, педагог-організатор ЗОШ № 30

ІІІ місце — свято «Halloween по-українськи», автор Ольга Мінгазетдінова, педагог-організатор багатопрофільної гімназії.

Визначені матеріали готові до практичного застосування зацікавлених педагогів. Найкращі будуть рекомендовані до друку у фахових періодичних виданнях.

Безумовно, проведення таких конкурсів серед педагогів-організаторів є необхідним елементом методичного фахового забезпечення у роботі з дітьми у вільний час, сприяє створенню банку матеріалів з організації життєдіяльності дитячого колективу, активізації позакласної виховної роботи, підтримці творчо працюючих педагогів.

Лисичанський Центр позашкільної роботи зі школярами та молоддю