Як швидко втілюються мрії!

Стало вже доброю традицією юним журналістам з усієї України зустрічатися в Сумах, щоб помірятися силою в турнірних боях, спробувати себе в ролі доповідача, опонента чи рецензента, проявити командну гру, відчути підтримку друзів по команді, послухати мудрі настанови членів високоповажного журі.

З 9 по 12 квітня у Сумській гімназії № 1 відбувалися ігри ХV Всеукраїнського турніру юних журналістів.

На турнірі виступила команда «Mediastars» Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді у складі: Софії Решетило, Єлизавети Андрухової (ЗОШ № 5 та № 14 м. Сєвєродонецька), Вікторії Білоіваненко, Данила Шевцова (Рубіжанської ЗОШ № 4) та Тетяни Удодової (Лисичанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 8).

Журі ХV Всеукраїнського турніру юних журналістів — це відомі в Україні люди. Серед них — генеральний директор телеканалу «Тоніс» иОлександр Бутко, заслужені журналісти України Алла Федорина, доцент кафедри журналістики Сумського державного університету Володимир Садівничий, перший заступник директора творчого об’єднання «Промінь» Національної радіокомпанії України Ірина Гуцалюк, редактори газет, спеціальні кореспонденти, викладачі журналістики провідних ЗВО України.

За підсумками фіналу, команда Луганщини «Mediastars» зайняла ІІІ місце.

Позитивними враженнями від перебування на Сумщині, від спілкування з однолітками з усієї України поділилася учасниця турніру Тетяна Удодова: «Як швидко втілюються мрії! Як сильно надихає нове місто! Як потужно мотивують перемоги!

Ми, збірна команда Луганської області «Mediastars», повернулися з Всеукраїнського турніру юних журналістів настільки заряджені, що кожен з нас з величезним задоволенням прокрутив би годинник назад, аби ще раз пережити цей тиждень, але про все по порядку...

23 команди найкращих юних журналістів зі всієї України зібралися в Сумах для того, щоб змагатися за право першості. Кожного дня з дев’ятої ранку і до п’ятої вечора у Сумський гімназії № 1 точилися запеклі бої. Зброя, як завжди, — слово. Чим гостріше воно буде, чим влучніше та точніше стане удар, і чим оперативніше ми цією зброєю керуватимемо, тим більше шансів перемогти.

Що ж, мушу визнати: суперники нам дісталися дуже гідні, тож змагатися з сильними командами всієї країни було досить складно. Щодня, коли приходили до готелю, готувалися. Довго і наполегливо. Ми радилися, допрацьовували завдання, разом тренувалися до глибокої ночі, бо знали, що тільки праця може нам допомогти на шляху до мети. Ми стали справжньою командою, хоча й не у всіх одразу виходило виступати.

До речі, для учасників турніру створили максимально комфортні умови: великі номери з усім необхідним, дуже смачна їжа кожного дня, навіть розважальна програма з майстер класами та відвіданням театру.

Про театр імені М.С. Щепкіна взагалі потрібно писати окремо. Це щось надзвичайне. Тут були і оперні пісні, і балет, і приголомшлива гра оркестру. Зал аплодував стоячи. Ніколи не думала, що опера може справити настільки неймовірне враження, а тепер впевнена, що за будь-якої можливості ще раз відвідаю театр.

Отож, підводячи підсумки нашої подорожі, я вітаю всю команду «Mediastars» з почесним ІІІ місцем. Ми зробили це разом!

А мене нагороджено дипломом за перемогу в номінації «Найкращий рецензент» на Всеукраїнському турнірі юних журналістів.

Цей тиждень видався дуже насиченим! Ми спробували свої сили у журналістиці та відчули колосальний розвиток. Можливості, які отримали тут, безумовно, коштували праці і зусиль, що були вкладені, адже поверталися додому з величезною порцією натхнення і мотивації, з подякою до наших наукових керівників Кравченко О.Л. та Кошман І.М.".

За матеріалами

http://lugansk.man.gov.ua/news/Regionalni_novini_LOMANUM/JAk_shvidko_vtiljujutsja_mrii/