У Лисичанському багатопрофільному ліцеї до Дня Європи пройшло відкрите засідання євроклубу

Вчора, 14 травня, в Лисичанському багатопрофільному ліцеї відбулося відкрите засідання євроклубу «Запрошуємо до Великої Британії!». Цей захід був присвячений Дню Європи в Україні. На захід були запрошені учні та вчителі лисичанських шкіл.

Глядачі мали змогу дізнатися багато цікавої та корисної інформації з відео та презентацій про цю дивовижну багатонаціональну державу. Матеріал був предствлений англійською і українською мовами. Євроклубівці з захопленням розповідали офіційні й невідомі факти, задавали питання тематичної вікторини, демонстрували як правильно приготувати британський чай.

Такі світові хіти, як «Yesterday» у супроводі фортепіано, «I don’t care» — оцінили всі меломани. Жива музика — чарівні мелодії скрипки та фортепіано — вразили прихильників класики.

Сонет Шекспіра англійської мовою і в перекладі, у виконанні сучасних підлітків, певне, зуміли розтопити кожне серце своїм мелодійним звучанням, не дивлячись, що мова найвидатнішого драматурга всіх часів дуже складна й багатогранна!

Також, глядачам була представлена захоплююча презентація про традиції британців й особливості їх характеру.

Наприкінці заходу гостям розповіли стародавній міф про скульптора Пігмаліона та його статую. Фінальна сцена з п’єси Джорджа Бернарда Шоу «Пігмаліон» стала кульмінацією засідання. Театралізоване класичне дійство на сцені дуже сподобалось глядачам!

Приємно розуміти, які обдаровані діти навчаються в ліцеї, як вони прагнуть розвивати свої здібності, самовдосконалюватися, навчатися новому й залюбки ділитися своїми емоціями та талантами! Дякуємо всім!

Відділ освіти Лисичанської міської ради