Лисичанські школярі у період карантину навчаються дистанційно

У зв’язку з тривалим періодом призупинення навчальних занять в закладах загальної середньої освіти нашого міста, відповідно до рекомендацій МОН України, процес навчання здійснюється дистанційно.

Групи у Viber, Telegram, соціальній мережі Facebook, телефонні дзвінки — вчителі використовують різні методи, щоб навчання під час карантину тривало.

Активно використовуються можливості шкільних сайтів. У більшості закладів освіти створено сторінки «Дистанційне навчання», де вчителі не тільки розміщують завдання, але й навчальні матеріали (відео уроки, тести, презентації, дидактичні матеріали тощо), посилання на блоги та сайти вчителів.

Педагоги опановують технології дистанційного навчання з урахуванням матеріально-технічних можливостей кожного закладу освіти. Так вчителі гімназії організовують навчання учнів у системі MOODLE, в ЛСШ № 8 — за допомогою сервісів Web 2.0, Microsoft Office 365 та освітньої платформи «Розумники». Цією ж платформою користуються й вчителі початкових класів ЗЗСО № 30. В ЗЗСО № 6, а також на платформі Bljgger створили зручний для учнів шкільний блог «Дистанційне навчання». В ЗЗСО № 4 зробили «віртуальну дошку», на якій завдання постійно оновлюються.

У процесі підготовки навчального матеріалу педагоги широко використовують електронні освітні платформи EdEra, «МійКлас», «На Урок», можливості віртуальної школи «Ранок», сервіси Google тощо.

На сайті Лисичанського методичного центру розміщено багато корисної інформації на допомогу вчителю щодо організації дистанційного навчання учнів. А спільно з Луганським інститутом післядипломної педагогічної освіти було проведено вебінар-навчання щодо роботи в програмі проведення вебконференцій ZOOM.

Важливою допомогою для всіх педагогів став проєкт МОН України «Всеукраїнська школа онлайн», який стартував 6 квітня і пропонує школярам 5-11 класів онлайн уроки з 11 предметів, які за чітким розкладом транслюють українські телеканали та YouTube-канал МОН.

Відділ освіти Лисичанської міської ради