Директорка Лисичанської багатопрофільної гімназії Світлана Бєлуха увійшла до Національного рейтингу «Еліта України»

Рейтинг «Еліта України» є масштабним некомерційним експертним дослідженням, яке відбувається у всіх областях України та складається з двох етапів. У рейтинг включені впливові люди з різних сфер життя: бізнесу, політики, влади, громадської діяльності, релігії, культури, спорту, науки та освіти, охорони здоров’я та медіа.

До проєкту долучені 200 міжнародних, національних і регіональних експертів, фахівців у галузі політології, соціології, економіки, юриспруденції та медіа, які на І етапі збирали інформацію та формували в кожному регіоні попередні списки впливових людей, чия діяльність максимально ефективна і корисна для суспільства.

Головна відмінність Національного рейтингу полягає в особливих умовах відбору учасників. До рейтингу впливових людей потрапили лише кращі з кращих — ті представники еліти України, що відповідали дуже високим критеріям:

— суспільне визнання і довіра;

— посадовий статус, особисті досягнення;

— компетентність і професіоналізм;

— освіченість, інтелект;

— фінансова незалежність;

— благодійність;

— патріотизм;

— високі моральні якості;

— соціальна відповідальність;

— вміння домагатися поставлених цілей.

21 вересня завершився І етап дослідження — регіональне голосування. За результатами експертного оцінювання та онлайн-голосування було обрано 100 найдостойніших людей в кожній області України. Світлана Бєлуха, директорка Лисичанської багатопрофільної гімназії, Заслужений вчитель Української РСР, народний вчитель СРСР, в експертному рейтингу Луганського регіону посіла 10 місце, а в загальному рейтингу онлайн-голосування — 5 місце.

ІІ етап дослідження тривав з 21 вересня по 5 жовтня. До загального всеукраїнського списку рейтингу «Еліта України» увійшло 300 осіб, з яких 240 персон — це лідери 24 регіональних рейтингів, а 60 — високопоставлені персони та державні діячі, які не брали участі в регіональних голосуваннях. Підбиваючи остаточні підсумки голосування, експерти та онлайн-користувачі 5 жовтня 2020 року обрали лауреатів першого Національного рейтингу впливовості «Еліта України», у якому Світлана Бєлуха посіла 43 місце.

Фіналом унікального проєкту стане Національний форум стратегічного розвитку, який відбудеться в Києві в березні 2021 року. Його учасниками стануть лауреати регіональних і загальнонаціонального рейтингів, лідери міжнародного співтовариства, бізнесмени та державні посадовці України, які визначать нові вектори розвитку українського суспільства.

За інформацією Лисичанського методичного центру