В міській раді відбулись слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації

27 серпня у Лисичанській міській раді відбулись громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації: «Історико-архітектурний опорний план з визначенням меж та режимів використання зон охорони пам'яток та історичних ареалів».

Проект презентувала головний архітектор міста Олена Олейніченко, яка дала коротку історичну довідку про місто Лисичанськ, розповіла про природні особливості місцевості, що визначають своєрідність планування та побудови населеного пункту, основні етапи розвитку планування та історичного формування забудови міста. Також Олена Анатоліївна зробила аналіз існуючої планувальної структури м. Лисичанська, у т.ч. зазначила про архітектурно-художні особливості історичної забудови міста та узагальнила оцінку культурної спадщини. Перелічила об’єкти культурної спадщини, що пропонується для взяття на державний облік, визначила та описала межі територій та зон охорони пам’яток, межі та режими використання історичних ареалів.

Наприкінці заходу відбулось обговорення проекту за участю громадськості. Пропозиції, що надійшли під час слухань та громадських обговорень будуть розглянуті уповноваженими представниками замовника проекту, та, в разі їх врахування, передані розробнику на доопрацювання.