Запрошуємо взяти участь у фотоконкурсі пам'яток культурної спадщини

З 1 по 30 вересня триватиме щорічний міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки», мета якого — зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Десять світлин, що отримають найвищі оцінки журі, братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

Для участі у конкурсі потрібно бути зареєстрованим у Вікісховищі — одному із сестринських проектів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку/и з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до Вікісховища, а також обов’язково вказати їх унікальний ID.

Фотографії можуть бути зроблені в будь-який час: як протягом вересня, так і раніше, головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відеоматеріали, де зображені пам’ятки. Краще одразу вантажити фото у високій роздільності.

Детальніше із регламентом конкурсу можна ознайомитися за лінком: https://ua.wikimedia.org/wiki/Вікі_любить_пам%27ятки_2017

З пропозиціями щодо співпраці та запитаннями звертатися до організаційного комітету конкурсу: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Для довідки: Вікі любить пам’ятки (Wiki Loves Monuments) — конкурс фотографії пам’яток культурної спадщини для Вікіпедії. Визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. За вісім років проведення конкурсу було сфотографовано понад 1,4 млн пам’яток. У 2017 році участь в конкурсі планує взяти понад 50 країн.

Прес-служба громадської організації «Вікімедіа Україна»