Стартував конкурс грантів для підтримки публічно-приватних ініціатив із покращення можливостей для працевлаштування та підвищення конкурентоздатності випускників закладів професійно-технічної освіти

 3 серпня поточного року Програмою ООН із відновлення та розбудови миру оголошено грантовий конкурс для підтримки публічно-приватних ініціатив із покращення можливостей для працевлаштування та підвищення конкурентоздатності випускників закладів професійно-технічної освіти.

Конкурс спрямований на покращення можливостей для працевлаштування та підвищення конкурентоздатності випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, через підтримку партнерських ініціатив, які зміцнюють зв’язки між державними (ЗП(ПТ)О, Державна служба зайнятості, органи влади та місцевого самоврядування) та приватними (бізнес) установами. Реалізація підтриманих в результаті конкурсу проєктів передбачається на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей та окремих містах Запорізької області.

Відібрані проєкти можуть бути підтримані грантами у розмірі до 35 000 доларів США (кожен).

Проєктні пропозиції, підготовлені та подані на цей конкурс, мають сприяти створенню або покращенню можливостей для працевлаштування випускників ЗП(ПТ)О у цільових областях через ініціативи публічно-приватного партнерства. Такі можливості можуть створюватися різними шляхами: через модернізацію освітнього середовища, впровадження інновацій в освітній процес, через створення нових структур чи партнерств, покращення іміджу та зміцнення позиції професійно-технічної освіти в регіоні. Важливим елементом будь-якої ініціативи при цьому лишається необхідність залучення стейкхолдерів (зацікавлених сторін), зокрема, співпраця з роботодавцями.

Партнерство між громадською організацією, що подає проект, закладом (або закладами) П(ПТ)О і роботодавцями є обов’язковим. Наявність інших партнерів, зокрема Державної служби зайнятості або органів влади та місцевого самоврядування, є бажаним, але не обов’язковим. Всі партнерства мають бути підтверджені документально (листами чи меморандумами).

Безпосередніми аплікантами конкурсу (і майбутніми виконавцями проєктів) є громадські та благодійні організації, спілки та асоціації підприємців та інші неприбуткові організації. Одна із вимог до аплікантів - мати підтверджений документально досвід реалізації мінімум двох проєктів за останні п’ять років, вартість принаймні одного з проєктів має бути не меншою за 15000 євро.

Неприбуткові організації можуть в рамках конкурсу подати заявки та отримати фінансування на декілька проєктів (з різними закладами П(ПТ)О). При цьому один заклад П(ПТ)О може виступати партнером у кількох заявках, але отримати фінансування тільки в рамках одного проєкту.

Тривалість запропонованих проєктів має бути не більше 7 місяців. Кінцевий термін подання проєктних пропозицій – 20 серпня 2020 року. Орієнтовний початок реалізації проєкту – 5 вересня 2020 року. Закінчення реалізації проєкту – не пізніше 30 квітня 2021 року.

У цьому конкурсі співфінансування від аплікантів або партнерів не є обов’язковим, але стане додатковою перевагою під час оцінки проєктних пропозицій. Співфінансування може відбуватися у грошовій та негрошовій формі.

З більш детальною інформацією про грантовий конкурс можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3fq7Lds.