Лисичанською міською ВЦА ініційовано процедуру прийняття у комунальну власність пам'яток місцевого значення

Місто Лисичанськ має багату на події 310-річну історію. Недаремно наше місто віднесено до Списку історичних населених місць України. На території Лисичанська чи не найбільше різноманітних пам’яток місцевого значення – це і пам’ятки історії, і монументального мистецтва, і архітектури, і археології.

Питання збереження та охорони культурної спадщини міста завжди були у пріоритеті керівництва міста, всі пам’ятки мають шефські підприємства та організації, які здійснюють заходи з благоустрою, ремонту та упорядкуванню як самих пам’яток так і території навколо них. Та з плином часу об’єкти культурної спадщини стали вимагати капітального ремонту, а деякі навіть реконструкції, адже встановлювались вони з 1946 та в подальші роки і з моменту зведення жодного капітального ремонту на них не відбувалось. А утримувати пам'ятку в належному стані, своєчасно провадити ремонт, захищати від пошкодження, руйнування або знищення, відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», зобов'язані власник (балансоутримувач).

Тож саме з метою збереження культурної спадщини, проведення капітального ремонту, попередження випадків скоєння вандалізму, Лисичанською міською військово-цивільною адміністрацією порушено питання про визначення 21-го пам’ятника, які розташовані у містах Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля, об’єктами права комунальної власності.

По закінченню цієї необхідної процедури у всіх об’єктів буде один власник (балансоутримувач) – Лисичанська міська громада.

Повідомлення про виявлення безхазяйного майна (тобто такого, що не має власника або балансоутримувача) розміщено на офіційному сайті Лисичанської міської ради у розділі «Анонс подій».