Законодавством України про працю оформлювати трудові відносини з працівником у вихідний день не забороняється

Керівники підприємств, закладів, установ, фізичні особи — підприємці мають право самостійно встановлювати індивідуальні графіки роботи відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку та колективного договору. При цьому вихідні дні можуть не збігатися із загальновстановленими календарними вихідними днями. А тривалість робочого часу працівника за обліковий період не може перевищувати нормального числа робочих годин.

Таким чином, трудовий договір може бути укладено в будь-який день тижня, незалежно від того, будній він чи вихідний.

Єдина умова: до початку роботи за укладеним трудовим договором роботодавець повинен направити повідомлення в ДПС про дату початку роботи, тобто оформити наказ про прийняття на роботу працівника у робочий день, наприклад 29.09.2023, що працівник приступає до роботи 01.10.2023.

Трудовий договір може бути укладено з працівником у загальний вихідний день, наприклад, в неділю лише в тому разі, якщо цей день є робочим для такого працівника, адже у цей день він стає до роботи.

Джерело: http://surl.li/mattu

Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини http://surl.li/ioarc

Підтримка з питань зайнятості: