Обережно! Нова серія фейків про відключення і як їх роблять

Недоброчесні медіа і телеграм-канали почали використовувати торішні відео і сюжети, стверджуючи, що в Україні запроваджуються графіки відключень. Це пряма брехня і російське ІПСО.

Офіційно заявляємо, Укренерго не планує жодних обмежень споживання найближчим часом - якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему.

Маємо численні звернення і посилання на відео з твердженнями, що Укренерго начебто "від завтра” запроваджує графіки відключень.

Розпалювачі штучної паніки почали користатися тим, що зараз річниця початку масованих атак на українську систему. Вони використовують торішні відео і тексти, деякі сюжети переозвучують, додаючи додаткової брехні, і видають за свіжі справжні повідомлення.

Будь ласка, не ведіться.

Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття всіх потреб споживачів. Стан енергосистеми зараз не дає жодних підстав запроваджувати графіки відключень найближчим часом - якщо не буде нових обстрілів.

Мета цих фейкових повідомлень - посіяти паніку, недовіру, виснажити українців.

Будь ласка, користуйтеся офіційними джерелами інформації. Реальна інформація щодо відключень - лише на сайті, ФБ та Телеграм-каналі Укренерго та на офіційному сайті вашого обленерго чи у вашому особистому кабінеті споживача.

Зберігайте спокій та дотримуйтесь інформаційної гігієни. Не читайте “зливних бачків”.