«Інтегрування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та принципу недискримінації в умовах конфлікту у місцеві ініціативи»

Під такою назвою, Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно з Громадською організацією «Інформаційно-консультативний жіночий центр», з 17 по 19 жовтня, організовано та проведено тренінг, в якому взяли участь представники відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради.

Тренінг відбувся в рамках проекту «Посилення здатності органів місцевого самоврядування та сектору безпеки запобігання гендерній дискримінації на місцевому рівні» за підтримки Швейцарської агенції розвитку і співробітництва.

Загалом тренінг носив інформаційно-навчальну мету направлену на знайомство із національним та міжнародним законодавством щодо гендерної політики, розуміння етапів розвитку гендерної політики в Україні, інтегрування гендерної концепції і проблематики у державну політику, планування впровадження принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у діяльність органів місцевої влади і місцевого самоврядування. Крім того, тренінг був спрямований на аналіз як особистих гендерних стереотипів, так і стереотипних уявлень в галузі професійної діяльності.

За підсумками навчання усі учасники тренінгу набули професійний досвід та отримали сертифікати.

З огляду на вищезазначене, співробітники відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, в котре нагадують, якщо Ви знаєте, що поруч відбувається насильство, гендерна дискримінація, не будьте байдужими, звертайтеся по допомогу до місцевої «гарячої лінії» за телефонами (06451) 7 29 39, 7 33 22, 7 35 43 та до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради за адресою: місто Лисичанськ, вулиця Сєвєродонецька, 62.

Також, діють Національна «гаряча лінія» з запобігання насильству в сім’ї, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за телефоном 080 050 03 35 або 386 (з мобільних телефонів безкоштовно) та Національна дитяча «гаряча лінія» — 080 050 02 25.

Довідково: Інформаційно-консультативний жіночий центр заснований у 1995 році, як неурядова неприбуткова організація. Одна із засадних цілей Центру — збір, узагальнення та розповсюдження інформації про діяльність жіночих організацій та жіночі гендерні ініціативи в Україні та за її межами. Мета центру є розвиток дискусії щодо гендерних проблем і в політичному і соціальному житті України для досягнення реальної рівності в суспільстві, а також проведення програм на базі Уповноважувальної освіти.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради