Дитині - родину, родині - турботу

Діти — наше майбутнє, а значить — майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.

Метою створення дитячого будинку сімейного типу є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу — окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як п’ять дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі — до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

Управлінням праці та соціального захисту населення щомісячно здійснюються виплати на утримання дітей-вихованців та грошове забезпечення батькам вихователям у розмірі, передбаченому законодавством.

В 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету можливе придбання житла для новоствореного дитячого будинку сімейного типу.

В нашому місті функціонує 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 15 дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Велика вдячність всім, не байдужим до дитячої долі. Візьміть дітей у родину! І нехай разом з цим прекрасним моментом у Вас назавжди поселяться щастя, добробут та родинне благополуччя!

За детальною інформацією про створення ДБСТ ви можете звернутися до служби у справах дітей Лисичанської міської ради за адресою: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62, каб. № 8, тел.7-26-61,7-35-09.

Начальник служби у справах дітей Світлана Логвіненко