Територіальний центр надає соціальну допомогу вдома

Турбота про жителів міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля — один із пріоритетних напрямків в роботі Лисичанської міської ради. Не залишити без уваги і підтримки одиноких пенсіонерів, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, допомогти їм впоратися з повсякденними побутовими проблемами — ось основне завдання, поставлене перед відділенням соціальної допомоги вдома Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Соціальні робітники відділення відповідно до законодавства України надають послуги літнім громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку із похилим віком, хворобою, інвалідністю, на платній та безоплатній основі. Це — соціальна допомога на дому одиноким та самотньопроживаючим пенсіонерам: придбання продуктів харчування, товарів та медикаментів, приготування їжі, прання, прибирання, допомога у здійсненні санітарно-гігієнічних заходів, оплата комунальних послуг, звірення платежів, допомога в оформленні документів, забезпечення супроводження, та ін. З 2016 року відділення надає паліативний догляд за місцем проживання — догляд за невиліковно хворими.

У першому кварталі 2019 року відділення соціальної допомоги вдома надало послуги 462 громадянам віком від 30 до 98 років, в тому числі 83 особам з інвалідністю. Паліативний догляд за місцем проживання отримують 10 невиліковно хворих громадян під наглядом медичної сестри відділення.

Відділення соціальної допомоги вдома у своїй роботі керується Державними стандартами догляду вдома та паліативного догляду, затвердженими наказами Міністерства соціальної політики України.

Лисичанський територіальний центр