Щодо погашення заборгованості із заробітної плати у м. Лисичанську

Питання стану погашення заборгованості із заробітної плати, платежів до Пенсійного фонду України обговорено 20 червня п. р. на черговому засіданні комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості з заробітної плати та іншим соціальним виплатам за участю представників місцевої влади, членів комісії та запрошених суб’єктів господарської діяльності.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська на 01.06.2014р. становила 9258,8 тис. грн., з них по економічно активних підприємствах — 3533,6 тис. грн., суб’єктах господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом — 5676,0 тис. грн., економічно неактивних боржниках — 49,2 тис. грн.

Порівняно з даними попереднього місяця скорочення боргу відбулося в категорії підприємств-банкрутів (на 1588,2 тис. грн.), в цілому загальна заборгованість з виплати «заробленого» по місту зменшилась на 1575,3 тис. грн. або 14,5%.

Щодо розрахунків із страхових внесків, акцентована увага платників на необхідність активізації забезпечення погашення існуючої заборгованості як одного із резервів наповнення бюджету Пенсійного фонду.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради