Понад 10 мільйонів гривень отримав місцевий бюджет Лисичанського регіону від платників єдиного податку

«За одинадцять місяців поточного року, юридичні та фізичні особи — підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 10 млн 429,8 тис. Грн. єдиного податку, — повідомив начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник. — Це на 3 млн 929,4 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року».

За його словами: «Основну частину надходжень з цього податку — 9 млн 22,9 тис. грн. забезпечили фізичні особи. Юридичні ж особи — платники єдиного податку спрямували до бюджету 1 млн 406,9 тис. грн.»

Нагадаємо: фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб — підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

— для першої групи платників єдиного податку — 10 % розміру мінімальної заробітної плати;

— для другої групи платників єдиного податку — 20 % мінімальної заробітної плати.

Відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі:

— 3% доходу — у разі сплати податку на додану вартість згідно Податкового кодексу України;

— 5% доходу — у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Звертаємо увагу: Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Державна податкова інспекція м. Лисичанська